Favorit grøntsagsæggekage med broccoli, tomat, løg og tre slags ost

Favorit grøntsagsæggekage med broccoli, tomat, løg og tre slags ost
Favorit grøntsagsæggekage med broccoli, tomat, løg og tre slags ost

4 Personer

Hands-on tid: 15min – Total tid: 30min
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC | VEGTAR

Nem, skøn og sund alt i en ret…

Hvis du er en af de mange, der har fulgt UPGRADED.DK i et stykke tid, så ved du, at jeg altid prop-fylder mine omeletter med så mange lækre grøntsager, som det er muligt. Det er nemlig en fantastisk måde at indtage store mængder næringsfyldte grøntsager på.

Ligesom størstedelen af alle mine opskrifter, handler det med grøntsagsæggekagen her, om på en nem, lækker og indbydende måde, at få en masse vitamin- og mineralfyldte grøntsager på.

Jeg høre fra en del, at de ikke synes at grøntsager er særligt spændende. Jeg havde det selv sådan en gang. Det handler derfor om at kombinere og tilberede grøntsagerne på kreative og interessante måder. Find geniale måder at få grøntsagerne indenbords på.

Du kan “skjule” store mængder grøntsager i æggekager, omeletter osv. hvilket gør dem til ideelle og helt fantastiske måder at spise en masse grøntsager på 😉

Pssst… Ofte er de “skjulte” grøntsager også en god måde at få børn til at spise grøntsager.

Hvem vil du prøve denne lækre opskrift af på?
» Del opskriften med dem nu, så de ved de, de bliver inviteret.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Favorit grøntsagsæggekage med broccoli, tomat, løg og tre slags ost
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
  • 10 æg
  • 500 gram broccoli
  • 1 stor tomater eller 4-5 små tomater
  • 1 stort løg
  • 50 gram revet cheddarost
  • 50 gram revet parmesanost
  • 50 gram frisk mozzarellaost
  • 1-2 tsk salt
  • 1 tsk friskkværnet sort peber
  • 1 tsk papirka
  • Smør til opsmøring af ildfast fad
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Skræl og snit løget fint. Skyl og skær tomaterne i skiver. Snit broccolien i mindre stykker (a' cirka 2 x 2 cm).
  3. Slå æggene ud i en stor skål, og pisk dem godt igennem. Tilføj snittet løg, broccoli, cheddarost, salt, peber og paprika.
  4. Opsmør et ildfast fad af en passende størrelse (omkring 25 x 35 eller tilsvarende). Tilføj æggemassen til det ildfaste fad.
  5. Top fadet af med tomatskiver, friske skiver mozzarella og parmesanost, inden fadet sættes i den forvaremede ovn, hvor det tilberedes i cirka 20 minutter.
  6. Når æggekagen har sat sig og er blevet fast, er den færdigbagt.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

2 KOMMENTARER

  1. Skøn æggekage, dog synes jeg der manglede lidt “smag” Kunne godt ha tænkt mig noget der smagte mere igennem. Tror jeg næste gang vil komme lidt bacon og flere krydderier i. Ellers var den rigtig fin.

    • Hejsa Pia

      Smag er jo en af de ting vi kan justere på et utal af måder.

      Jeg plejer først og fremmest at anbefale, at vi alle slipper kreativiteten mere fri – netop på smagene i vore livretter.

      Rigtig god fornøjelse Pia

      Ha’ en skøn dag 😀

Please enter your comment!
Please enter your name here