Grøntsagsæggekage med broccoli, tomat, løg og tre slags ost

Grøntsagsæggekage med broccoli, tomat, løg og tre slags ost
Grøntsagsæggekage med broccoli, tomat, løg og tre slags ost

Nyd en skøn grøntsagsæggekage

Prøv min nemme, sunde og lækre opskrift på grøntsagsæggekage med broccoli, tomat, løg og tre slags ost » Den bedste æggekageopskrift

Jeg elsker æggekage (og omeletter) af flere grunde. Det er let, lækkert og lynhurtigt, og så kan æggekage (og omeletter) prop-fyldes med kalorielette grøntsager. Når vi “gemmer” en masse grøntsager i æggekager (og omeletter), bliver det nemmere at få dem spist.

Ligesom størstedelen af alle mine andre opskrifter, forsøger jeg at inspirere til at spise flere kalorielette grøntsager i hverdagen. Grøntsagsæggekagen her, er også en nem, lækker og indbydende måde at få spist en massevitamin- og mineralfyldte grøntsager på.

PRØV OGSÅ: Skipper Skræk omelet med spinat, bacon, tomat, ost og basilikum

Synes du, ligesom mange andre, at det er svært at få spist (nok) grøntsager? Så vær mere nysgerrig. Kombiner og tilberede forskellige grøntsager på nye, kreative og interessante måder. Find dine egne favoritmåder at spise grøntsagerne på.

Du kan “skjule” store mængder grøntsager i æggekager, omeletter osv., hvilket gør det til en genial måde at få spist en masse grøntsager på.

Pssst… Ofte er de “skjulte” grøntsager også en god måde at få børn til at spise grøntsager.

 

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

4.86 fra 1 stemmer
Grøntsagsæggekage med broccoli, tomat, løg og tre slags ost
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
  • 10 æg
  • 500 gram broccoli
  • 1 stor tomater eller 4-5 små tomater
  • 1 stort løg
  • 50 gram revet cheddarost
  • 50 gram revet parmesanost
  • 50 gram frisk mozzarellaost
  • 1-2 tsk salt
  • 1 tsk friskkværnet sort peber
  • 1 tsk paprika
  • Smør til opsmøring af ildfast fad
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Skræl og snit løget fint. Skyl og skær tomaterne i skiver. Snit broccolien i mindre stykker (a' cirka 2 x 2 cm).
  3. Slå æggene ud i en stor skål, og pisk dem godt igennem. Tilføj snittet løg, broccoli, cheddarost, salt, peber og paprika.
  4. Opsmør et ildfast fad af en passende størrelse (omkring 25 x 35 eller tilsvarende). Tilføj æggemassen til det ildfaste fad.
  5. Top fadet af med tomatskiver, friske skiver mozzarella og parmesanost, inden fadet sættes i den forvaremede ovn, hvor det tilberedes i cirka 20 minutter.
  6. Når æggekagen har sat sig og er blevet fast, er den færdigbagt.

Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!


Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC | VEGTAR

– Bon appétit –

[mailmunch-form id="617934"]

6 KOMMENTARER

  1. Skøn æggekage, dog synes jeg der manglede lidt “smag” Kunne godt ha tænkt mig noget der smagte mere igennem. Tror jeg næste gang vil komme lidt bacon og flere krydderier i. Ellers var den rigtig fin.

    • Hejsa Pia

      Smag er jo en af de ting vi kan justere på et utal af måder.

      Jeg plejer først og fremmest at anbefale, at vi alle slipper kreativiteten mere fri – netop på smagene i vore livretter.

      Rigtig god fornøjelse Pia

      Ha’ en skøn dag 😀

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her