Nem og lækker aubergine-dip til fx knækbrød, salat og steaks

Nem og lækker aubergine-dip til fx knækbrød, salat og steaks » Low-Carb
Nem og lækker aubergine-dip til fx knækbrød, salat og steaks » Low-Carb

4 Personer

Hands-on tid:  5min – Total tid:  30min
LOW-CARB | KETOGENIC | LCHF | PALEO

Lækker og smagfuldt tilbehør…

Første gang jeg smagte aubergine-dippen, var på en vildmarkstur i Norges natur. Vi havde selvsagt ikke mulighed for at tilberede auberginerne i ovnen, hvorfor auberginerne blev grillet direkte i vores glødende bål på lejrpladsen.

Voila, auberginedip med et lækkert, smagfuldt tvist af røg…

Hvis røg-tvistet er så lækkert, hvorfor har jeg så ændret på tilberedningen nedenfor? Interessant pointe. Nu er det jo ikke alle der lige har et glødende bål ved hånden, og for ikke at lade opskriften gå i glemmebogen pga. manglende bål er opskriften korrigeret.

Hvis du ligesom jeg nyder et behageligt tvist af røg, så prøv endeligt båltilberedningen af ved en passende lejlighed, hvor du har et bål ved hånden. Alternativt kan auberginerne med fordel smides i havegrillen, hvilket også kaster lidt røgsmag af sig.

Er røgsmag totalt “YT” for dit vedkommende, så snup ovntilberedningen nedenfor 🙂

Tip!: Auberginedippen kan specielt anbefales som appetizer sammen med Low-Carb kerneknækbrød, som dressing til blandede salater, og dip/dressing til bøffer og steaks.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Nem og lækker aubergine-dip til fx knækbrød, salat og steaks » Low-Carb
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
  • 2 auberginer
  • 1 lille løg
  • 1 fed hvidløg (kan udelades)
  • 2 spsk oliven olie
  • 3-4 spsk mayonnaise
  • 1-2 tsk revet parmesanost
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk hav- eller stensalt
  • ½ tsk friskkværnet sort peber
Tilberedning
  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft eller 200 grader almindelig ovn.
  2. Bag auberginerne møre i ovnen i cirka 20-25 minutter.
  3. Halver auberginerne og tag auberginekødet ud i en skål. Dette klares nemt med en ske.
  4. Skræl og snit løg og hvidløg fint(kan også presses) og bland det i skålen. Tilføj resten af ingredienserne, og rør ingredienserne godt sammen med en gaffel.
  5. Lad gerne den skønne aubergine-dip køle ned inden den serveres til fx kerneknækbrød, salater eller saftige steaks.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

 

Få GRATIS tips og ideer til at leve bedre » Følg med på YouTube, Facebook og Instagram

2 KOMMENTARER

Please enter your comment!
Please enter your name here