Har du lyst til lune fiskefrikadeller?
“I en lille båd der gynger…”, der stod jeg og fangede torsk, som senere blev til den lækreste madopskrift på fiskefrikadeller med citroner
For et par uger siden smuttede en kammerat og jeg på fisketur i båd ud for Hirtshals. Vi tager på fisketur et par gange om året for at lade op, få snakket igennem og for naturligvis at fange nogle friske fisk.
Med en investering i nyt fiskegrej til lejligheden, sejlede vi ud i båd og igangsatte fiskeriet. I de første par timer fangede vi absolut ingen fisk.
Vi prøvede derfor at sætte kurs mod dybere vand, og så skete der noget. 17 flotte torsk trak vi op i den lille båd i løbet af de næste 3 timer.
Inden vi går til frikadelleopskriften lavet på friskfanget fisk…
Selvom fiskefarsen i supermarkedernes kølediske indeholder typisk ikke kun fisk, hvilket kan gøre fiskefarsen billigere, så lad dig ikke stoppe. Det er trods alt nemmere at komme fra tanke til handling ift. fiskefrikadeller, fremfor at fange fiskene selv.
I en travl hverdag er den færdige fiskefars nem, bekvem og ganske okay, men har du tid, lyst og overskud, kan du prøve at lave fiskefrikadeller fra bunden af friskfanget torsk.
PRØV OGSÅ: Lynstegte fiskefrikadeller med cremet spinat og dampet broccoli
I linket ovenfor, får du et forslag til tilbehør, men du kan også tjekke de mere end 200 andre nemme, sunde og lækre tilbehørsopskrifter ud via linket her…
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 600 gram torsk uden skind og ben
- 2-3 æg
- 1 god dusk dild (kan udelades)
- 1 stort løg
- 1 økologisk citron (skal og saft skal bruges)
- 1 tsk friskkværnet sort peber
- 1,5 tsk salt
- 20 gram smør til stegning
- Skræl løget og skyl dilden, og giv begge dele en tur med kniven i foodprocessoren.
- Hæld torsk, æg, skal og saft fra en halv citron, salt og peber i foodprocessoren. Blend alle ingredienserne i nogle minutter til fiskefarsen har en fin og lækker konsistens.
- Grib en stor pande, og smelt en klat smør ved middel varme.
- Form fiskefrikadellerne med en ske eller i hånden. Steg fiskefrikadellerne i 2-4 minutter per side i smørret på panden.
- Server dine fiskefrikadeller med skiver af halve citroner.
Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!
Retten kan anvendes i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet
LCHF | PALEO | LOW-CARB | PALEO
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
– Bon appétit –
[mailmunch-form id="617934"]