Nemme fiskefrikadeller med citronmåner – Uden mel og gluten

Nemme fiskefrikadeller med citronmåner - Uden mel og gluten
Nemme fiskefrikadeller med citronmåner - Uden mel og gluten

4 Personer

Hands-on tid:  15min – Total tid:  25min
LCHF | PALEO | LOW-CARB | PALEO

I en lille båd der gynger… 

For et par uger siden smuttede en kammerat og jeg på fisketur i båd ud for Hirtshals. Vi tager på fisketur en håndfuld gange om året for at lade op, få snakket igennem og for naturligvis at få fanget nogle friske fisk. Fisketur_Hirtshals_17_fiskpng

Med en investering i nyt fiskegrej til lejligheden sejlede vi ud i båd og igangsatte fiskeriet. De første par timer skete absolut intet mht. fiskeriet.

Derfor prøvede vi at sætte kurs mod dybere vand, og så skete der noget. 17 flotte fisk fik vi hevet op i båden i løbet af 3 timer.

Inden vi går til fiskefrikadeller lavet på torsk jeg selv har fanget… 

Du har sikkert set det. Fiskefarsen i køledisken der er klar til at forme fiskefrikadeller af, når du kommer hjem.  Det, jeg desværre næsten altid ser på pakkerne, er, at de indeholder mere mel og andre billige ingredienser end fisk, hvilket er ærgerligt.

Min varmeste anbefaling går derfor på, at du køber eller fanger de fisk, du gerne vil spise, og laver din egen fiskefars. Fravælg den færdiglavede fiskefars det få du mere sundhed ud af.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Nemme fiskefrikadeller med citronmåner - Lækker Low-Carb opskrift
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
  • 600 gram torsk uden skind og ben
  • 2-3 æg
  • 1 god dusk dild (kan udelades)
  • 1 stort løg
  • 1 økologisk citron (skal og saft skal bruges)
  • 1 tsk friskkværnet sort peber
  • 1,5 tsk hav- eller stensalt
  • Smør til stegning
  • Tip! 1-2 spsk loppefrøskaller eller pofiber kan røres i farsen, hvis den er for våd.
Tilberedning
  1. Skræl løget og skyl dilden, og giv begge dele en tur med kniven i foodprocessoren.
  2. Hæld torsk, æg, skal og saft fra en halv citron, salt og peber i foodprocessoren. Blend alle ingredienserne i nogle minutter til fiskefarsen har en fin og lækker konsistens.
  3. Er fiskefarsen for våd, kan du blende 1-2 spsk loppefrøskaller eller pofiber i fiskefarsen.
  4. Grib en stor pande og lad så en en god klat smør smelte ved middel varme.
  5. Form fiskefrikadellerne med en ske eller i hånden, og steg dem i 2-4 minutter per side i smøret på panden.
  6. Server dine fiskefrikadeller med skiver af halve citroner.

Retten kan anvendes i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

Please enter your comment!
Please enter your name here