
Har du lyst til lune fiskefrikadeller?
I en lille båd der gynger, der stod jeg og fangede de torsk, som senere blev til den lækreste madopskrift på fiskefrikadeller med halve citroner
For et par uger siden smuttede en kammerat og jeg på fisketur i båd ud for Hirtshals. Vi tager på fisketur en håndfuld gange om året for at lade op, få snakket igennem og for naturligvis at få fanget nogle friske fisk.
Med en investering i nyt fiskegrej til lejligheden sejlede vi ud i båd og igangsatte fiskeriet. De første par timer skete absolut intet mht. fiskeriet.
Derfor prøvede vi at sætte kurs mod dybere vand, og så skete der noget. 17 flotte fisk fik vi hevet op i båden i løbet af 3 timer.
Inden vi går til frikadelleopskriften lavet på friskfanget fisk…
Selvom fiskefarsen i supermarkedernes kølediske indeholder meget andet en fisk bl.a. mel og andre billige fyldingredienser, så er det klart en nemmere måde at komme fra tanke til handling ift. færdige fiskefrikadeller. Fremfor at fange fisken selv 😉
I en travl hverdag er den færdige fiskefars ganske okay, men har du tid, lyst og overskud, så prøv at lave fiskefrikadellerne helt fra bunden af friskfanget fisk.
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 600 gram torsk uden skind og ben
- 2-3 æg
- 1 god dusk dild (kan udelades)
- 1 stort løg
- 1 økologisk citron (skal og saft skal bruges)
- 1 tsk friskkværnet sort peber
- 1,5 tsk salt
- Smør til stegning
- Tip! 1-2 spsk loppefrøskaller eller pofiber kan røres i farsen, hvis den er for våd.
- Skræl løget og skyl dilden, og giv begge dele en tur med kniven i foodprocessoren.
- Hæld torsk, æg, skal og saft fra en halv citron, salt og peber i foodprocessoren. Blend alle ingredienserne i nogle minutter til fiskefarsen har en fin og lækker konsistens.
- Er fiskefarsen for våd, kan du blende 1-2 spsk loppefrøskaller eller pofiber i fiskefarsen.
- Grib en stor pande og lad så en en god klat smør smelte ved middel varme.
- Form fiskefrikadellerne med en ske eller i hånden, og steg dem i 2-4 minutter per side i smøret på panden.
- Server dine fiskefrikadeller med skiver af halve citroner.
Retten kan anvendes i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet
LCHF | PALEO | LOW-CARB | PALEO
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
– Bon appétit –