Prøv peberfrugter med oksekødsfyld
Nyd min nemme og lækre opskrift på peberfrugter med fyld af hakket oksekød, dertil blomkålsspinatmos og paprika-tomatsovs
Her får du en let, lækker og lynhurtig hverdagsret, som ikke kræver megen tilberedningstid i køkkenet, hvorfor opskriften med fordel kan hives frem i en travl hverdag, hvor lysten til madlavning er en by i Rusland.
Påtænker du at byde nogle skønne gæster på mad, så kan hele molevitten forberedes i god tid inden gæsterne kommer, hvilket gør livretten her god som gæstemad.
Jeg ved ikke med dig, men når jeg inviterer gæster, vil jeg allerhelst tilbringe mest mulig tid sammen med mine gæster.
Hvis du har det ligesom mig, giver det mening at udvælge gæstemad, der kan forberedes i god tid inden gæsterne ankommer. Så det måske blot handler om at sætte maden i ovnen, lune nogle enkelte ting eller lægge et sidste ‘touch’ på gæstemaden inden spisetid.
PRØV OGSÅ: Oksekødsfyldte peberfrugter med ost og broccoli-grønkålssalat
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor 😉
- 500 gram hakket oksefars
- 4 peberfrugter
- 1 løg
- 1 oksebouillonterning opløst i en smule kogende vand (cirka 0,1 dl)
- 50 gram revet parmesanost (eller mozzarellaost - OBS. ikke Paleo)
- 50 gram bacon i tern
- ½ tsk salt
- ½ tsk friskkværnet sort peber
- 600 gram blomkålsbuketter
- 5-6 klumper hakket spinat (optøet fra frost)
- 1 dusk frisk eller 2-3 tsk tørret basilikum
- Smag til med salt, peber og andre spændende krydderier
- 4-5 snittede små tomater
- 1 lille dåse tomatpuré
- 2 tsk paprika
- 2 fed hvidløg (kan udelades)
- 1 terning hønsebouillon
- 1 dåse kokosmælk (kun den faste del af kokosmælken) eller 50 gram flødeost fx pikant
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Skræl og snit løget fint. I en skål blandes hakket oksefars, snittet løg, bouillonen, salt og peber.
- Skyl peberfrugterne, halver dem, og fjern stilkene og kernerne.
- Beklæd en bageplade med bagepapir. Fyld de halve peberfrugter med oksefars, top af med parmesanost og bacontern.
- Anbring de oksekødfyldte peberfrugterne på bagepladen, og tilbered dem i ovnen i cirka 25-30 minutter.
- Kog blomkålsbuketterne semi-møre i 12-15 minutter.
- Hæld kogevandet fra blomkålen. Vrid vandet ud af de optøede klumper spinat, og tilføj den hakkede spinat, snittet basilikum og krydderier til blomkålen.
- Omrør ingredienserne, og mos dem groft med en grydeske inden servering med små snittede tomater som topping.
- I en gryde blandes tomatpuré, paprika, presset hvidløg, hønsebouillonterningen og den faste del af kokosmælken. Kokosvandet må gerne undlades ellers skal sovsen koge ind længere tid.
- Lad ingredienserne koge ind i 5-10 minutter til en sovs.
Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC | PALEO
– Bon appétit –
[mailmunch-form id="617934"]
Kan dine retter fryses ned ? da jeg bor alene, og arbejder om aften, så det ville være lækkert at kunne tage en ret op og tage med på job 🙂
Hej Jane,
Ja, langt de fleste af mine retter – inklusive denne her egner sig til nedfrysning.
Genial til dig når du nu bor alene 😀
Tak fordi du følger med LEVBEDRE.DK