Oksekødsfyldt peberfrugt med blomkåls-spinatmos og paprika-tomatsovs

Oksekødsfyldt peberfrugt med blomkåls-spinatmos og paprika-tomatsovs
Oksekødsfyldt peberfrugt med blomkåls-spinatmos og paprika-tomatsovs

4 Personer

Hands-on tid: 15min – Total tid: 40min
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC | PALEO

Let, lækkert og lynhurtigt…

Her får du en let, lækker og lynhurtig hverdagsret, som ikke kræver megen tilberedningstid i køkkenet, hvorfor opskriften med fordel kan hives frem i en travl hverdag, hvor lysten til madlavning er en by i Rusland.

Påtænker du at byde nogle skønne gæster på mad, så kan hele molevitten forberedes i god tid inden gæsterne kommer, hvilket gør livretten her god som gæstemad.

Jeg ved ikke med dig, men når jeg inviterer gæster, vil jeg allerhelst tilbringe mest mulig tid sammen med mine gæster og allermindst tid alle mulige andre steder – fx i køkkenet.

Hvis du har det ligesom mig, giver det mening at udvælge gæstemad, der kan forberedes i god tid inden gæsterne ankommer. Så det måske blot handler om at sætte maden i ovnen, lune nogle enkelte ting eller lægge et sidste ‘touch’ på gæstemaden inden spisetid.

 

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor 😉

5 from 1 reviews
Oksekødsfyldt peberfrugt med blomkåls-spinatmos og paprika-tomatsovs
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
Peberfrugter med oksekød og parmesanost
  • 600 gram hakket oksefars
  • 4 store peberfrugter
  • 1 løg
  • 1 oksebouillonterning opløst i en smule kogende vand (cirka 0,1 dl)
  • 50 gram revet parmesanost (eller mozzarellaost - OBS. ikke Paleo)
  • 50 gram bacon i tern
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk friskkværnet sort peber
Blomkåls-spinatmos
  • 600 gram blomkålsbuketter
  • 5-6 klumper hakket spinat (optøet fra frost)
  • 1 dusk frisk eller 2-3 tsk tørret basilikum
  • Smag til med salt, peber og andre spændende krydderier
  • 4-5 snittede små tomater
Paprika-tomatsovs
  • 1 lille dåse tomatpuré
  • 2 tsk paprika
  • 2 fed hvidløg (kan udelades)
  • 1 terning hønsebouillon
  • 1 dåse kokosmælk (kun den faste del af kokosmælken)
Tilberedning
Sådan laves de oksekødsfyldte peberfrugter
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Skræl og snit løget fint. I en skål blandes hakket oksefars, snittet løg, bouillonen, salt og peber.
  3. Skyl peberfrugterne, halver dem, og fjern stilkene og kernerne.
  4. Beklæd en bageplade med bagepapir. Fyld de halve peberfrugter med oksefars, top af med parmesanost og bacontern.
  5. Anbring de oksekødfyldte peberfrugterne på bagepladen, og tilbered dem i ovnen i cirka 25-30 minutter.
Sådan laver du blomkåls-spinatmosen
  1. Kog blomkålsbuketterne semi-møre i 12-15 minutter.
  2. Hæld kogevandet fra blomkålen. Vrid vandet ud af de optøede klumper spinat, og tilføj den hakkede spinat, snittet basilikum og krydderier til blomkålen.
  3. Omrør ingredienserne, og mos dem groft med en grydeske inden servering med små snittede tomater som topping.
Sådan laver du paprika-tomatsovsen
  1. I en gryde blandes tomatpuré, paprika, presset hvidløg, hønsebouillonterningen og den faste del af kokosmælken. Kokosvandet må gerne undlades ellers skal sovsen koge ind længere tid.
  2. Lad ingredienserne koge ind i 5-10 minutter til en sovs.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

2 KOMMENTARER

  1. Kan dine retter fryses ned ? da jeg bor alene, og arbejder om aften, så det ville være lækkert at kunne tage en ret op og tage med på job 🙂

Please enter your comment!
Please enter your name here