
Hva’ siger du til en smagfuld grøntsagsomelet?
Når der er porre i grøntsagsafdelingen, køber jeg altid ind til en god og smagfuld grøntsagsomelet med fløde og friske porre
En af grundende til at jeg ELSKER omeletter i alverdens afskygninger er, at det typisk er nemt, sundt og relativt hurtigt klaret at lave velsammensat mad.
Jeg laver ofte omeletter, hvis jeg fx har forskellige rester af grøntsager, kød osv. liggende. På den måde får jeg brugt en helt masse rester af grøntsager og kød i et nyt lækker og næringsrigt måltid.
Pssst… Har du nogensinde lagt mærke til, hvor ufatteligt meget grønt der kan “gemmes” i en enkelt omelet – det er helt vildt! Hvis ikke, så prøv det endelig af.
Prøv også opskriften på Skipper Skræks yndlingsomelet » Klik her
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
Smagfuld grøntsagsomelet med fløde, friske porre og et strejf basilikum
Forfatter: Johnny Christensen
Hands-on tid:
Tilberedningstid:
Total tid:
Antal portioner: 2
Ingredienser:
- 4 æg
- 1 friske porrer
- 1 dl fløde eller cremefine (jo højere fedtprocent, des flere kalorier - kan udelades)
- 1 smørklat (15 gram)
- 1 tsk tørret basilikum eller en lille dusk frisk
- 1 tsk salt
- 1 tsk sort peber
Sådan gør du:
- Giv en stor pande høj varme og stik panden en smørklat.
- Mens smørret smelter, slår du de fire æg ud i en skål, renser og snitter porrerne. Tilsæt porrestykker, fløde eller cremefine, tørret basilikum, salt og peber til æggemassen i skålen.
- Rør godt rundt i skålen, så æggemassen "æltes" godt ind i porrestykkerne.
- Når smørret er smeltet, skrues der ned på middel varme og omeletmassen hældes på panden. Dæk panden til med et stykke stanniol. Stanniol-tricket "damp-bager" omeletten en smule under selve stegningen. På den måde undgår du en omeletbund der er overtilberedt og en overflade der er våd og utilberedt.
- Efter cirka 10 minutters tilberedning under stanniol er omeletten klar til servering.
- Smag omeletten til med yderligere salt og peber.
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
– Bon appétit –