OPNÅ VÆGTTAB UDEN AT FORBYDE MCDONALD’S MAD

OPNÅ VÆGTTAB UDEN AT FORBYDE MCDONALD'S MAD
OPNÅ VÆGTTAB UDEN AT FORBYDE MCDONALD'S MAD

OPNÅ VÆGTTAB UDEN FORBUD

De fleste forbinder McDonald’s mad med usunde valg og vægtøgning, men det er faktisk muligt at nyde McDonald’s, mens du taber dig

Artikel forklarer, hvordan du stadigvæk kan nyde McDonald’s mad i sunde mængder, mens du opnår holdbart vægttab – én gang for alle.

Ja, du kan faktisk godt købe morgenmad på McDonald’s? Og nej, artiklen er ikke en opfordring til at spise en helt masse på McDonald’s, men kommer du alligevel forbi, så kan du træffe bedre valg med guiden her, og slippe af med evt. dårlig samvittighed.

Forbud i forbindelse med vægttab, kan umiddelbart virke som en god ide, men ofte vil selv samme forbud mod fx McDonald’s og andet junkfood, være med til at give de forbudte fristelser et magiske skær, som noget “vi ikke må”, men nu har endnu mere lyst til.

Ofte vil tilladt/forbudt-, sundt/usundt-, rigtig/forkert-tænkning forårsage pendulspisning af “det forbudte” i store mængder ad gangen, og fremme et usundt forhold til bestemt mad.

Om der er historisk bevis på tiltrækningskraften i “det forbudte”? Ja, tænk bare på Adam og Eva… Det var noget med et æble, som de for alt i verden ikke måtte spise af, og hvordan var det nu lige det gik med den forbudt-regel? Ups!

Selv spiser jeg McDonald’s max én gang om måneden, hvor jeg naturligvis følger mine egne guidelines nedenfor: 

 

Portionskontrol er en vigtigt nøgle

Når det kommer til at spise på McDonald’s, som en del af et sundt, nydelsesfuldt og ikke mindst holdbart vægttabsforløb, er portionskontrol afgørende.

Selvom fristelsen kan være stor til at bestille store måltider med masser af pommes frites og sukkerfyldte sodavand, kan du træffe en del sundere valg. Vælg som udgangspunkt mindre måltider eller børnemenuer, som typisk har færre kalorier og mindre portioner.

Eksempel: Bestil en cheeseburger eller en grillet chicken sandwich uden mayonnaise og suppler den med en side salat eller frugt i stedet for pommes frites.

SE OGSÅ: SPIS MCDONALD’S, BURGER KING, PIZZA MM., MENS DU TABER DIG

 

Gå efter magre proteinkilder

Protein er en vigtig makronæringsstof, når det kommer til vægttab, da det holder dig mæt i længere tid og hjælper med at bevare muskelmasse. Vælg gerne magre proteinkilder som grillet kylling, fisk eller bøf evt. helt eller delvist uden brød og mayonnaise.

Undgå så vidt muligt panering og stegning i olie, da det tilfører mange ekstra kalorier.

SE OGSÅ: DIT VALG AF BURGER-MENU BETYDER MEGET FOR VÆGTEN

 

Fokusér (også på McDonalds) på grøntsager

Inkluder grøntsager i din McDonald’s-måltid for at øge mætheden pr. kalorie og få vigtige næringsstoffer. Vælg måltider, der indeholder grøntsager som salat, tomat, løg eller agurk. Undgå stærkt saucerede eller stegte grøntsager, da de kan have et højere fedtindhold.

Eksempel: Prøv en kyllingesalat med en bred vifte af grøntsager og vælg gerne en fedtfattig dressing, hvis du stadigvæk ønsker dressing. Husk at bede om det, ellers får du bare standarden, som er fuldfed creme fraiche dressing.

SE OGSÅ: GØR DET NEMMERE AT SPISE SUNDERE OG OPNÅ VÆGTTAB

 

Vær opmærksom på dit valg af drikkevarer

Drikkevarer kan være en kilde til mange “skjulte” kalorier. Undgå sukkerholdige sodavand, milkshakes eller energidrikke, da de har højt sukkerindhold og tilføjer unødvendige kalorier til din kost. Vælg i stedet vand, danskvand eller sukkerfri drikkevarer.

Eksempel: Bestil vand eller light sodavand i stedet for almindelig sodavand.

SE OGSÅ: NYDER DU LIGHT OG SUKKERFRIE (ASPARTAM) SODAVAND?

 

Spis med omtanke, balance og i sunde mængder

Selvom McDonald’s mad kan være en del af en sund kost, er det vigtigt at opretholde en sund overordnet balance. Alt kan nydes, uden at forbydes i et sundt vægttabsforløb, så længe du gør det i sunde mængder.

Nyd McDonald’s mad lejlighedsvis som en del af en afbalanceret kost og kombiner det med sunde valg i dine andre måltider. Fokuser på at spise friske råvarer, fuldkorn, magert, og i øvrigt følge sundhedsstyrelsens gældende retningslinjer.

SE OGSÅ: DIN GUIDE TIL KALORIER I MCDONALDSTILBEHØR

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her