DIT VALG AF BURGER-MENU BETYDER MEGET FOR VÆGTEN

DIT VALG AF BURGER-MENU BETYDER MEGET FOR VÆGTEN
DIT VALG AF BURGER-MENU BETYDER MEGET FOR VÆGTEN

DIT VALG AF BURGER BETYDER MEGET

Det mange forskellige burgere fx på McDonalds, Burger King mm., men hvordan holder du styr på vægten, mens du spiser junkfood?

Mange har fastgroede rutiner, hvor de nemme, hurtige og særdeles fristende madvalg i farten sker på ugentlig basis – måske flere gange om ugen. Frekvensen på dine junk-vaner er naturligvis væsentlig, men det er mængden pr. gang også!

Ja, mad fra McDonalds, Burger King, Pizzeriaer mm. er typisk meget energitæt mad, og drømmer du om at få styr på vægten, er det klogt, du gør det med måde. Energitæt mad er bare sværere at lykkes med, hvis det udgør en (for) stor del af din kost.

Inden du går i gang med nogen former for forandring, så skal du være helt skarp på din mening bag – også kaldet dig HVORFOR. 

Du skal vide, hvorfor det er vigtigt for dig, at yde en indsats, gøre anstrengelser, flytte dig fra det komfortable og velkendte i mod det mere udfordrende og ukendte.

Måske du ønsker at komme i bedre form, opnå holdbart vægttab, blive sundere eller andet? Spørg så igen og igen, “og HVORFOR er det så vigtigt?”.

Find din dybe mening bag, så din forandring funderes solidt fra start.

SE OGSÅ: DIN GUIDE TIL KALORIER I MCDONALDSTILBEHØR

 

Hvordan får jeg styr på mine junkfood-vaner?

Et godt sted at starte er ofte, at du ikke gør junkfood forbudt. “HVAD?”, tænker du.

Ja, forbudt-tilgangen giver typisk det forbudte et magiske skær, som evolutionært får os til at drages, fristes og forføres af det, vi ikke må spise, gøre, nyde osv.

Den er god nok, for du har sikkert hørt om Adam og Eva, samt deres lille eventyr med æblet, de ikke måtte spise, ikke? Det gik heller ikke.

Tag derfor udgangspunkt i din nuværende livssituation med dine junkfood-vaner, hvordan de end må se ud pt. Begynd så at reducere i antallet af gange, hvor du køber junkfood på en uge, en måned osv.

Burgere, pizza og andet junkfood er tillad, nyd det blot sjældnere. Reducer gradvist, og hvad det vil sige i din situation varierer naturligvis, men spiser du pt. junkfood 4 gange om ugen, så reducer til 3 gange i den første måned, herefter til 2, 1 osv.

Spiser du junkfood 1 gang om ugen, så reducer til 3 gange om måneden, 2, 1 osv. Du har fanget pointen, ikke sandt?

Når du har fået bedre styr på din junkfood frekvens, er det nemmere at vurdere et passende antal gange om måneden ift. dine vægt- og kropsmål.

SE OGSÅ: TAB DIG, MENS DU SPISER MCDONALD’S, BURGER KING MM.

 

Træf bedre burger, pizza og junkfood valg

Frekvensen for dine junkfood-vaner er blot ét af to effektive adfærdsgreb at skrue på. Du kan nemlig også nå utroligt langt, ved at træffe bedre valg, når du spiser junkfood.

Som du ser på burgeroversigten her, er der ret stor kalorieforskel på de forskellige burgere, og det samme gælder naturligvis menuerne og drikkevarerne, du måske vælger.

Nej, du skal ikke undvære junkfood i dit liv, hvis du vil have styr på vægten, men din junkfood-vane skal (nok) forbedres, før du kan lykkes.

Start hurtigst muligt. Øv dig i det små. Begynd at træffe “bare lidt” bedre madvalg, levn eller gem gerne en portion af din junkfood. Spis langsomt, nyd det, du spiser meget mere.

Skab holdbare forbedringer. Spis mindre mængder i din hverdag.

SE OGSÅ: SÅDAN UNDGÅR DU AT FALDE I “FASTFOOD-FÆLDEN” (IGEN)

 

Hvorfor mængden af junkfood betyder mest?

Kalorier er en væsentlig faktor, når det kommer til vægttab og vedligeholdelse af en sund livsstil. Derfor er det ikke underligt, at mange mennesker starter ud med at gøre al slags energitæt mad fx burgere, pizza og andet junkfood forbudt.

Men forbud holder som nævnt ovenfor sjældent – ret længe. Hvad mange overser i jagten på at reducere kalorier er, at valget af en mindre burger i stedet for en større kan gøre en signifikant forskel i antallet af kalorier, man indtager.

En typisk stor burger kan indeholde op til 500-1000 kalorier eller mere, mens en mindre burger typisk indeholder mellem 250-500 kalorier.

Derfor kan du spare mange kalorier ved at vælge en mindre burger, en mindre menu, light drikkevare osv. i stedet for en større og drikkevarer med sukker i. Dine bedre valg kan gøre en enorm forskel i din totale kalorieindtagelse i løbet af dage, måneder og år.

Store mængder junkfood føre ikke kun til overvægt, men sundhedsmæssige udfordringer, herunder højt blodtryk, hjertesygdomme og andre livsstilssygdomme kan nemt komme til.

Det er vigtigt at bemærke, at valget af en mindre burger ikke nødvendigvis er et sundere valg i sig selv. Det afhænger af burgerens sammensætning.

Nu har du i hvert fald en oversigt over McDonalds burgere, og du kan komme lang med din intuition for, hvad det sundere junkfood hvad er, samt ved at reducere i mængderne.

Begynd at træffe bedre valg fra i dag af. Det vil føre dig til en sundere livsstil, bedre vægtbalance og en reduceret risiko for livsstilssygdomme. 

SE OGSÅ: FAMILIE, VENNER OG KOLLEGAER GØR DIG MÅSKE FEDERE

 

FÅ STYR PÅ DINE JUNKFOOD-VANER

Hvis indlægget hjælper dig, så del det gerne…

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her