Ovnbagt Hokkaido græskar med timian, parmesanost og havsalt

Ovnbagt Hokkaido græskar med timian, parmesanost & havsalt
Ovnbagt Hokkaido græskar med timian, parmesanost & havsalt

4 Personer

Hands-on tid: 10min – Total tid: 30min
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC | PALEO

Nemt og lækkert tilbehør…

Trænger du ind imellem til at variere dit tilbehør på spisebordet? Det gjorde jeg forleden, da jeg stod i supermarkedets grønt afdeling og spejdede efter tilbehør til lammeculotten, jeg ville servere til aften. Pludselig ramte mit blik de flotte hokkaido græskar.

Hokkaido græskar findes typisk kun i supermarkederne i efterårs- og vintermånederne, så hvis du lader dig inspirere af denne opskrift på et andet tidspunkt af året, kan det altså være derfor du finder hokkaido græskar på dine mange indkøbsture ;-).

Hvad smager hokkaido græskar af?

Smagen minder hen ad søde kartofler, men hokkaido græskar har alligevel sin helt egen smag og charme, når dine hovedmåltider skal forkæles med nemt og lækkert tilbehør.

Tip! Her har du et nemt og lækkert tilbehør, som passer til det meste. Sidst jeg anvendte opskriften her, serverede jeg det ovnbagte hokkaido græskar, til saftig lammeculotte og dampede blomkålsbuketter med hjemmerørt dressing.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Ovnbagt Hokkaido græskar med timian, parmesanost og havsalt
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
  • 1 Hokkaido græskar (økologisk så skrællen kan anvendes)
  • 3-4 spsk olivenolie
  • 1 tsk tørret timian eller tilsvarende af frisk timian
  • cirka 25 gram revet parmesanost
  • 1 tsk havsalt
  • ½ tsk friskkværnet sort peber
Tilberedning
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Vask dit hokkaido-græskar, og del her efter græskaret over på midten, hvorefter kernerne fjernes med en spiseske.
  3. Skær de to kernefrie halvdele over i både af cirka 1 centimeters tykkelse, og anbring hokkaidostykkerne på en bradepande beklædt med bagepapir.
  4. Giv stykkerne et skvæt olivenolie, og vend stykkerne rundt i olivenolien, hvor efter du til sidst fordeler hokkaido-bådene på bagepladen.
  5. Krydr hokkaido-bådene med timian, havsalt, friskkværnet sort peber og revet parmesanost.
  6. Sæt bagepladen i ovnen, og bag hokkaido-bådene i 20-25 minutter.
  7. Vend gerne dine hokkaido-både halvejs i tilberedningen, så varmen fordeles jævnt på stykkerne

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

Please enter your comment!
Please enter your name here