Ovnbagt kylling med cremet spinat, porre, bacontern og blomkålsris

Ovnbagt kylling med cremet spinat, porre, bacontern & blomkålsris » LCHF
Ovnbagt kylling med cremet spinat, porre, bacontern & blomkålsris » LCHF

4 Personer

Hands-on tid: 15min – Total tid: 30min
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC

En lækker livret…

Selvom mit hjerte brænder for både at lave og spise god mad, så har jeg også dage, hvor madlavningen bare skal klares hurtigst muligt. På de dage hiver jeg fat i mine lækre, lette og lynhurtige opskrifter, som du finder i MAD-menuen og Max 15 minutter.

I dag har tager madlavningen blot en anelse mere end 15 minutter, og så kan du se frem til en af mine personlige top 10 favoritter.

Opskriften her er nem, og så kan du i høj grad se frem til at nyde en masse lækre mundfulde, og en smagsoplevelse der sender dine smagsløg en tur i slaraffenland.

Mine tanker om mad og tilberedning af den… 😉

Nærende og velsmagende mad, er en af de mest betydningsfulde gaver, du kan give dig selv, din familie og dine venner. Madlavning kan udfordre dig kreativt, og maden i sig selv, er af utrolig stor betydning, for din og dine kæres sundhed og velvære.

God mad med omtanke er en af de bedste gaver, du kan give til mennesker du elsker.

Hvem vil du forkæle med dette lækre måltid/tilbehør?
» Del opskriften med dem nu, så ved de, at de bliver inviteret.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Ovnbagt kylling med cremet spinat, porre, bacontern og blomkålsris
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
  • 600-800 gram kyllingbrystfilet
  • 200 gram bacon i tern
  • 250 gram hakket spinat (frost grønt)
  • 1 stor porre eller 2 små
  • 100 gram flødeost pikant
  • 1 hønsebouillonterning
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk friskkværnet sort peber
Blomkålsris
  • 1 blomkål
  • ½ tsk salt
Tilberedning
  1. På en stor pande steges baconternene sprøde.
  2. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  3. Tag den sprøde bacon af panden, og læg dem til side. Herefter tilføjes hakket spinat, fint snittet porre, bouillonterning, flødeost, salt og peber til panden.
  4. Lad den cremede spinatblanding koge ind og samle sig i nogle minutter.
  5. Læg kyllingbrystfileterne i et ildfast fad, krydr med salt og peber, og fordel så den cremede spinatblanding over kyllingen.
  6. Fordel baconternene jævnt henover det ildfaste fag, stil fadet i ovnen, og lad fadet med kylling og cremet spinat tilberede i cirka 25 minutter.
Sådan laver du blomkålsrisene
  1. Skær bladene fra blomkålet af med en kniv, fjern stokken og snit blomkålsbuketterne groft.
  2. Kør blomkålsbuketterne gennem det mellemste rivejern på din foodprocessor, så blomkålsstykkerne rives til blomkålsris.
  3. Fordel blomkålsrisene på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem med i ovnen i cirka 15 minutter.
  4. Efter cirka 7-8 minutter vendes de varme blomkålsris godt rundt, og krydres med salt og evt. andre krydderier efter eget valg.
  5. Tag blomkålsrisene ud af ovnen, hæld dem over i et serveringsfad, og server blomkålsrisene med den ovnbagte kylling og cremet spinatsovs.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

Please enter your comment!
Please enter your name here