Ovnbagt ostegratineret blomkål med flødeost, basilikum og havsalt

Ovnbagt ostegratineret blomkål med flødeost, basilikum og havsalt
Ovnbagt ostegratineret blomkål med flødeost, basilikum og havsalt

4 Personer

Hands-on tid: 10min – Total tid: 25min
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC

Nemt, hurtigt og smagfuldt tilbehør…

Det er ikke svært at få et indblik i, hvor mange forskellige anvendelsesmuligheder blomkål har, hvis du snuser rundt i blomkåls-opskrifterne her på UPGRADED.DK.

Blomkål er en super sund, vitaminspækket og mættende grøntsag, som jeg i høj grad vil anbefale dig at blive gode venner med. Start fra en ende af og finde dine egne favoritter, når det gælder grøntsagstilbehør, og server dem sammen med dine lækre kødudskæringer.

Tip! Jeg har tidligere været inde om, at hvis vi tager fx blomkålsris, så indeholder de cirka 10 gange færre kalorier og flere næringsstoffer end almindelig ris. Det giver derfor ret god mening, at anvende blomkålsris, når/hvis du fx ønsker at gå ned i vægt og tabe kropsfedt.

Når du forkæler blomkålen med ost, ryger hele pointen så ikke?

Nope… Det er korrekt at fx ost tilfører ekstra kalorier til grøntsagerne. Det er også ok, hvis blot du moderere mængden, så der er en fornuftig balance i tingene. Hellere forkæle de grønne herligheder, end udelukkende at spise dampet grønt – hver eneste dag!

Slip kreativiteten løs, og gør det sjov og smagfuldt at spise grøntsager 😀

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Ovnbagt ostegratineret blomkål med flødeost, basilikum og havsalt
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
  • 1 blomkålshoved
  • 50-75 gram flødeost (Urte- og pikantsmag er gode varianter)
  • 50-75 gram revet mozzarellaost
  • 1 tsk tørret basilikum eller en frisk dusk hakket fint
  • 1 tsk hav- eller flagesalt
  • ½ tsk friskkværnet sort peber
Tilberedning
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Skyl og snit blomkålen i mindre buketter.
  3. Hæld blomkålsbuketterne over i et ildfast fad, og vend dem rundt i flødeosten.
  4. Top blomkålsbuketterne af med revet mozzarellaost, basilikum, peber og havsalt.
  5. Sæt det ildfaste fad i ovnen, og tilbered blomkålsbuketterne i cirka 20 minutter.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

 

Få GRATIS tips og ideer til at leve bedre » Følg med på YouTube, Facebook og Instagram

2 KOMMENTARER

  1. Hold da op, det smager godt. Kom lidt fløde i flødeosten, for at gøre den mere flydende, så det var lettere at blande blomkålen i. Bestemt en gemme opskrift.

Please enter your comment!
Please enter your name here