Ovnbagte (frost) grøntsagsrösti med hvidløg og revet mozzarellaost

Ovnbagte (frost) grøntsagsrösti med hvidløg og revet mozzarellaost
Ovnbagte (frost) grøntsagsrösti med hvidløg og revet mozzarellaost

Prøv grøntsagsrösti med hvidløg og revet ost

Prøv min nemme, sunde og lækre tilbehørsopskrift på grøntsagsrösti med hvidløg og revet mozzarellaost. Server flere grøntsager til maden

Vi kender alle sammen helt almindelige kartoffelrösti, men har du nogensinde prøvet rösti lavet på andre grøntsager? Indholdet i de nemme grøntsagsrösti kan varieres på et utal af måder, og du kan bruge lige præcis de grøntsager, du personligt holder mest af.

 

Skab et sundhedsfremmende mindset om mad og spisning

Begynd at tænke dine måltider på en anderledes måde, så du øger sandsynligheden for at spise flere grøntsager i dine måltider. Udfordr dine almindelige tanker, og tag udgangspunkt i grøntsagstilbehøret, fremfor at vente til sidst med (eller glemme) grøntsagstilbehøret.

Et konkret eksempel, hvor du lader grøntsagerne være omdrejningspunktet, er fx dette måltid: Dampet blomkål med sprød ribbensteg og grøntsagsrösti.

Det kan være 117 andre kombinationer, men glemmer vi kalorielette grøntsager for ofte, kan det nemt betyde mere energitæt tilbehør fx pommes frittes. Tilmed spiser mange af vane store mængder sovs til tilbehøret.

Mere energitæt tilbehør til maden, kan nemt give overflødige kilo på sidebenene.

Det vil ofte virke akavet, underligt og anderledes at tænke din mad på en sundere måde,  men med tiden vil et grøntsagscentreret mad-mindset blive nemmere.

Øvelse gør mester – Med tiden vil du leve sundere – ét skridt ad gangen.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Ovnbagte (frost) grøntsagsrösti med hvidløg og revet mozzarellaost
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
  • 500 gram optøet frost grøntsager fx en blomkålsblanding
  • 50 gram revet mozzarellaost
  • 1 stort løg
  • 1-2 fed hvidløg
  • 4 æg
  • 3-4 spsk smeltet smør eller olie (kan reduceres ved ovnbagning eller slip-let pande)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • Evt. andre krydderier
Sådan gør du:
  1. Blend eller riv de optøede frostgrøntsager, løg og hvidløg fint i en foodprocessor.
  2. Pres så meget overskydende vand ud af de blendede grøntsager som muligt.
  3. Bland de drænede og blendede grøntsager med revet mozzarellaost, æg, salt og peber.
Sådan tilbereder du din grøntsagsrösti i ovnen
  1. Opvarm din ovn til 200 grader varmluft.
  2. Pres og form dine grøntsagsrösti på en bageplade beklædt med bagepapir, og pensl evt. med smeltet smør eller olie, hvorefter dine rösti bages i ovnen i 20-30 minutter.
Sådan tilbereder du din grøntsagsrösti på panden
  1. Opvarm en stor pande til middel til høj varme, og tilføj smørret. Pres og form dine grøntsagsrösti med hænderne, og steg herefter grøntsagsröstiene i det smeltede smør på panden. Dette kan kræve mere smør afhængigt at pandens beskaffenhed, og dette tilfører flere kalorier til dine rösti.
  2. Steg dine grøntsagsrösti i omkring 5 - 8 minutter på hver side.

 

Retten kan fint laves i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

Få vejledning, viden og værktøjer til at lykkes i 2023

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

 

1 KOMMENTAR

  1. Hej Lea, loppefrøskaller er fibre, som suger væske til sig… Det er imidlertid den effekt, du er nødt til at gøre brug af, for at få en sammenhæng i dine rösti. Det vil også sige at hvis ikke du benytter loppefrøskaller, er du nødt til at bruge anden for for binder, fx pofiber, kokosmel… Jeg er sikker på du lykkes med dine grøntsagsrøsti, når du får det sidste lille trick på plads, for opskriften hænger fint sammen i min køkken 🙂 Ha’ det skønt Lea

Please enter your comment!
Please enter your name here