Prøv pesto-paneret rødspættefilet
Skriv fisk på ugens madplan, og afprøv opskriften på pesto-paneret rødspættefilet med lun bønnesalat og kold spinatsalat
Et billede siger mere end 1000 ord, og den billedlige inspiration til opskriften, håber jeg, giver dig et ganske godt indtryk af “lækkerheden” af fiskeopskriften her. Og tillige at et glas iskold rosévin går godt sammen med måltidet.
Derfor er opskriften perfekt at servere som gæstemad…
Både fiskene og den lune bønnesalat med champignoner og bløde løg tilberedes nemt i ovnen. Det er dog ikke den største gæstemads-fordel. Nej, det er nemlig, det, at alle opskriftens elementer kan forberedes i god tid, inden dine skønne gæster kommer.
Frigiv tid til at være en fantastisk vært for dine skønne gæster
At være en nærværende vært med tid til mine gæster, er noget jeg personligt synes er at foretrække, fremfor at stå med alt forberedelse, tilberedning og servering i sidste øjeblik med følelsen af at de opmærksomhedssøgende gæster forstyrrer din madlavning.
Pssst… Hvis du gerne vil lave din egen pesto, kan jeg anbefale denne opskrift: Persillepesto med macadamianødder, parmesan og ekstra jomfru olivenolie
Tip! Persille kan erstattes med andre krydderuter fx basilikum, dild eller purløg.
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 800-1000 gram rødspættefileter, pangasius eller anden filet af fisk
- 1 glas grøn pesto (Hjemmelavet eller færdigkøbt)
- ½ - 1 tsk Salt
- ½ tsk Sort peber
- 100 gram ærter (kan undlades eller udskiftes med edamamebønner)
- 400 gram haricots verts bønner (gerne snittet i mindre stykker)
- 250 gram champignon eller den hurtige 1 glas champignoner
- 1-2 store løg
- 2 fed hvidløg
- 2-4 spsk olivenolie
- ½-1 tsk Salt
- ½ tsk Sort peber
- 250 gram skyllet frisk spinat
- ½ agurk
- 1 peberfrugt
- 1 stor gulerod
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Beklæd en bageplade med bagepapir og fordel fiskene på bagepapiret.
- Krydr med salt og peber. Fordel den grønne pesto over fiskene.
- Bag dine pesto-panerede fisk i cirka 20-25 minutter ved 200 grader, herefter er fisken klar.
- Skræl og snit løgene i skiver. Skyld champignoner og snit dem i skiver.
- I et ildfast fad blandes haricots verts bønner, ærter, løg og champignonskiver. Vend grøntsagerne med olivenolien, presset hvidløg, salt, peber og evt. andre yndlingskryderier.
- Sæt det ildfaste fad i ovnen i 15-20 minutter sammen med fisken.
- Skyl og snit spinatbladende groft. Skræl og strimmel eller spiraler guleroden, skyl og snit peberfrugt og agurk, og anret alle salatingredienserne på et serveringsfad.
Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC | PALEO
– Bon appétit –
[mailmunch-form id="617934"]