Pocherede æg på bund af spinatsalat med hjemmerørt dressing

Pocherede æg på bund af spinatsalat med hjemmerørt dressing » Nemt måltid
Pocherede æg på bund af spinatsalat med hjemmerørt dressing » Nemt måltid

4 Personer

Hands-on tid: 15min – Total tid: 15min
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC | PALEO

Fremragende frokostide…

Her får du et virkeligt skønt forslag til et sundt, nemt og mættende måltid, som i skrivende stund, kan anbefales at nyde i sommersolens varme stråler.

Æg er en af de fødevarer, jeg stort set altid har i huset, og det er der gode grunde til. Æg er bl.a. en genial genvej til hurtig og nem mad, æg er en billig, næringsrig fødevare, som er en fremragende kilde til protein.

Pocherede æg er noget helt særligt, hvis du spørger mig. Hvis ikke du kender til pochering, så kan jeg fortælle, at det er en anderledes tilberedningsmetode, som giver dig mulighed for, at anvende æg mange forskellige opskrifts-sammenhænge.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Pocherede æg på bund af spinatsalat med hjemmerørt dressing
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 1
 
Ingredienser
  • 2-3 æg
  • 2 spsk eddike
  • 100 gram frisk spinat
  • 1 håndfuld små tomater
  • 5 groft hakkede mandler eller anden nødde-topping
  • 2 spsk creme fraiche eller yoghurt (for Paleo kan mayonnaise anvendes)
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 dusk blandede krydderurter (Jeg anvendte dild, purløg og basilikum)
  • Hav- eller stensalt
  • Friskkværnet sort peber
Tilberedning
  1. Bring 1-1,5 liter vand og 2 spsk eddike i kog i en 2-3 liters gryde.
  2. Slå hvert af æggene ud i en lille kop eller skål.
  3. Når vandet koger, tages gryden væk fra varmen, og der røres lidt kvikt rundt i vandet med en ske, så vandet snurrer rundt. Hæld så forsigtigt et æg ad gangen ned i midten af det snurrende vand.
  4. Stil gryden tilbage på kogepladen, men hold varmen lav til middel, så vandet ikke begynder at koge(det er nemlig ikke pochering, og vil måske ødelægge dine æg).
  5. Tag forsigtigt æggene op med en stor ske efter cirka 4 minutter.
  6. Skyl den friske spinat, snit tomaterne. Anret begge dele på en tallerken, og top af med en smule nødder.
  7. Snit krydderurterne fint, og bland dem i en skål med creme fraiche (eller mayonnaise for paleo) og citronsaft. Smag til med salt og peber.
  8. Server de pocherede æg på spinatsalaten, og fordel din hjemmerørte krydderurtedressing.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

Please enter your comment!
Please enter your name here