PROTEINDRIK PÅ FARTEN BEHØVER SLET IKKE VÆRE DYRT

PROTEINDRIK PÅ FARTEN BEHØVER SLET IKKE VÆRE DYRT
PROTEINDRIK PÅ FARTEN BEHØVER SLET IKKE VÆRE DYRT

Drikker du en ofte en proteindrik på farten?

Her er et overraskende billigt alternativ, du måske overser, når du fx styrketræner og derfor ønsker at nyde en proteindrik på farten

Måske du lader dig forføre til at købe de nyeste og mest trendy proteindrikke? De er typisk flotte og fancy i både indpakning og markedsføring, og de giver da også dig og din krop et godt skud proteiner, men de koster ofte ret meget.

SE OGSÅ: SKUMMETMÆLK KAN FINT GIVE DIG PROTEINER PÅ FARTEN

 

Hvorfor er proteiner og et tilpas indtag vigtigt for vores krop?

Proteiner er kroppens byggesten. Vi skal primært bruge proteiner til at opbygge celler, antistoffer, væv, hormoner og enzymer. At få nok proteiner, er derfor ret væsentligt.

Heldigvis får de fleste af os mere protein, end vi har brug for. Overskydende protein, som vores krop ikke bruger som byggesten, bliver omdannet til energi, som kroppen kan bruge.

Proteiner består af forskellige aminosyrer, hvoraf vores krop ikke selv kan danne flere af dem. Eftersom alle aminosyrerne er nødvendige for vores krop, er det vigtigt, at vi tilfører dem via vores madindtag.

Vi kan får blandt andet indtage de vigtige aminosyrer, ved at spise protein fra kød, fjerkræ, fisk, æg og mejeriprodukter. Der bruges årligt milliarder på, at få os til at købe de “bedste” proteindrikke, så vi opnår bedre resultater og “kan blive gode, stærke og smukke nok”.

De færreste tænker over, at helt almindelig skummetmælk giver dig mere protein end mange fancy proteindrikker, og så tilmed til en billigere pris.

SE OGSÅ: HJÆLPER PROTEINBARER OG MÅLTIDSBARER MIT VÆGTTAB?

 

Er du i stedet flittig forbruger af fancy energidrikke?

Tjek også mine indlæg ud her, hvis du er flittig forbruger af fancy energidrikke – specielt hvis du ønsker holdbart vægttab eller dine tænder er ved at stå af pga. syre fra energidrikke og sodavand.

Hjælp, jeg er vegetar! Hvordan spiser jeg nok proteiner?

Selvom det ganske vidst er en smule mere udfordrende, så kan vegetarer få nok proteiner ved at spise linser, bønner, ærter og nødder.

 

Hvor meget protein skal du spise for at få nok?

Styrketræner du eller er i gang med et vægttabsforløb? Så vil du igennem et højt proteinindtag sikre dig, at skabe de bedste forudsætninger for muskelvækst, muskelfastholdelse og den bedste mæthed, mens du er i kalorieunderskud.

Vejledende tal for børn og voksne, 2-64 år (Nordic Nutrition Recommendations):
10-20 % af energien skal være fra protein. Det svarer til 0,8-1,5 gram protein pr. kg kropsvægt pr. dag afhængig af aktivitetsniveau.

Vejledende tal for voksne fra 65 år (Nordic Nutrition Recommendations):
15-20 % af energien skal være fra protein. Det svarer til 1,1–1,3 gram protein pr. kg kropsvægt pr. dag afhængig af aktivitetsniveau.

Kilde: Nordic Nutrition Recommendations anbefaler følgende proteinindtag.

SE OGSÅ: KALORIELOGIKKEN BAG DIN VÆGT OG ETHVERT VÆGTTAB

PS. Del indlægget og skummemælkstippet med dine proteinglade venner!

 

FÅ STYR PÅ DIT PROTEININDTAG

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her