Proteindrik på farten: Overraskende billigt alternativ, du måske overser?

Proteindrik på farten Overraskende alternativ, du sandsynligvis overser
Proteindrik på farten Overraskende alternativ, du sandsynligvis overser

Drikker du en ofte en proteindrik på farten?

Her er et overraskende billigt alternativ, du måske overser, når du fx styrketræner og derfor ønsker at nyde en proteindrik på farten

Måske du lader dig forføre til at købe de nyeste og mest trendy proteindrikke? De er typisk flotte og fancy i både indpakning og markedsføring, og de giver da også dig og din krop et godt skud proteiner, men de koster ofte ret meget.

 

Hvorfor er proteiner og et tilpas indtag vigtigt for vores krop? 

Proteiner er kroppens byggesten. Vi skal primært bruge proteiner til at opbygge celler, antistoffer, væv, hormoner og enzymer. At få nok proteiner, er derfor ret væsentligt.

Heldigvis får de fleste af os mere protein, end vi har brug for. Overskydende protein, som vores krop ikke bruger som byggesten, bliver omdannet til energi, som kroppen kan bruge.

Proteiner består af forskellige aminosyrer, hvoraf vores krop ikke selv kan danne flere af dem. Eftersom alle aminosyrerne er nødvendige for vores krop, er det vigtigt, at vi tilfører dem via vores madindtag.

Vi kan får blandt andet indtage de vigtige aminosyrer, ved at spise protein fra kød, fjerkræ, fisk, æg og mejeriprodukter. Der bruges årligt milliarder på, at få os til at købe de “bedste” proteindrikke, så vi opnår bedre resultater og “kan blive gode, stærke og smukke nok”.

De færreste tænker over, at helt almindelig skummetmælk giver dig mere protein end mange fancy proteindrikker, og så tilmed til en billigere pris.

 

Er du i stedet flittig forbruger af fancy energidrikke?

Tjek også mine indlæg ud her, hvis du er flittig forbruger af fancy energidrikke – specielt hvis du ønsker holdbart vægttab eller dine tænder er ved at stå af pga. syre fra energidrikke og sodavand.

Hjælp, jeg er vegetar! Hvordan spiser jeg nok proteiner?

Selvom det ganske vidst er en smule mere udfordrende, så kan vegetarer få nok proteiner ved at spise linser, bønner, ærter og nødder.

 

Hvor meget protein skal du spise for at få nok?

Styrketræner du eller er i gang med et vægttabsforløb? Så vil du igennem et højt proteinindtag sikre dig, at skabe de bedste forudsætninger for muskelvækst, muskelfastholdelse og den bedste mæthed, mens du er i kalorieunderskud.

Vejledende tal for børn og voksne, 2-64 år (Nordic Nutrition Recommendations):
10-20 % af energien skal være fra protein. Det svarer til 0,8-1,5 gram protein pr. kg kropsvægt pr. dag afhængig af aktivitetsniveau.

Vejledende tal for voksne fra 65 år (Nordic Nutrition Recommendations):
15-20 % af energien skal være fra protein. Det svarer til 1,1–1,3 gram protein pr. kg kropsvægt pr. dag afhængig af aktivitetsniveau.

Kilde: Nordic Nutrition Recommendations anbefaler følgende proteinindtag.

 

Del gerne indlægget og skummemælkstippet med dine proteinglade venner!

– På forhånd tak.

 

  Få vejledning, viden og værktøjer til at lykkes!

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

Kenneth Fenger
Kenneth Fenger
18/05/2022
Har lige afslutte et 3 måneders forløb… Har lige afslutte et 3 måneders forløb med Johnny. Kan 110% anbefale at tage en dialog med Johnny, det er sindsygt inspirerende og giver resultater at tænker over hvor meget man spiser frem for hvad man spiser. Jeg har fuldstændigt ændret mine vaner og har fået en helt ande indstilling til mad og diveres diæter/kure mm.
Rita
Rita
30/04/2022
Jeg har lige afsluttet et 8 ugers… Jeg har lige afsluttet et 8 ugers forløb hos Johnny, med stor tilfredshed. Jeg var gået i stå, og manglede motivation, samtidig var jeg træt af hurtige slankekure, som ikke holdt i længden. Johnny og jeg har arbejdet en del med det mentale i forhold til de udfordringer, der kan være på arbejdspladsen, hygge med familie og venner osv. Jeg har fået værktøj, som jeg bruger hver dag, mentalt og med hensyn til kosten, samt mængderne. Jeg taber mig stille og roligt, er begyndt at træne igen, samtidig med, at jeg stadig kan nyde, bare i mindre mængder end tidligere. Jeg kan bestemt anbefale et forløb hos Johnny.
Jannie Jørgensen
Jannie Jørgensen
23/04/2022
Jeg kan varmt anbefale et onlineforløb… Jeg kan varmt anbefale et onlineforløb hos LEVBEDRE.DK. Johnny er super motiverende. Han arbejder anderledes og effektivt med de bagvedliggende årsager til de udfordringer, du står med. Som han siger:”Glem alverdens Quick-fixes og gør noget holdbart”, hvis du ønsker holdbare resultater - og hvem gør ikke det? Jeg har fået super god service og resultater, jeg er stolte af. - en varm anbefaling herfra!
Ronnie Nielsen.
Ronnie Nielsen.
20/02/2022
Supermotivator Følger Johnny og lev bedre på både Instagram og Facebook, og bliver motiveret af hans peptalks og fine illustrationer af mad og drikkevaner, har blot ved at følge nogle af hans få og enkle peptalks og råd barberet min fedtprocent ned fra 25 til 15 % på 2 år, og jeg er sikker på at man vil få endnu flottere resultater hvis man køber et af hans forløb og personlig rådgivning, Johnny giver gode råd og tips til kost og motion på et niveau og på en måde så man ikke går død i sin kost og træning, mange tak for det. Vh. Ronnie Nielsen.
Freja Bjørn Fechtenburg
Freja Bjørn Fechtenburg
06/02/2022
🍓🍓🍓🍓🍓 Johnny er enormt inspirerende. Hans smil, glæde og passion smitter i alle hans forskellige opslag - videoer, opskrifter mm. Det giver stor inspiration til at leve et sundere liv og til at passe på sig selv. Johnny har en skøn tilgang og et smittende væsen. Jeg kan varmt anbefale Levbedre.dk
Håndlæser Drømmefanger
Håndlæser Drømmefanger
03/02/2022
Netop afsluttet et 3 måneders forløb … Jeg har netop afsluttet et 3 måneders forløb med Johnny med ugentlige “guldkorn” og en lille “motivations snak” over telefonen hver mandag morgen . Jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk og Johnny som gør sundhed enkel med udgangspunkt i dig og dine muligheder og behov Kærlig hilsen Susanne ❤️
Tilla
Tilla
22/12/2021
Kæmpe inspirationenskilde Tak for alt din inspirationen på de sociale medier 😃 det er en fornøjelse at følge dig. Det er første gang, hvor jeg føler min inspireret til at komme i gang med den daglige motions rutine samt tænke over hele mit forhold til maden. Dine råd er simple og giver så god mening. Tak 🙏🏻
Lone Hansen
Lone Hansen
11/11/2021
Jeg har igennem 2-3 år fulgt… Jeg har igennem 2-3 år fulgt Levbedre.dk på sociale mediere, blevet inspireret af alle hans gode og sjove peptalk, hans indgangsvinkel, til at ligestille tankegang, med dagligdagsting. Jeg har lært et skridt er bedre end ingen, jeg har lært at jeg også kan spise pebernødder om sommeren, når lysten er dertil, behøver ikke at overspise i december mdr. Jeg er nu kommet så langt til st træne to gange om ugen, jeg tænker slet ikke over at skal afsted, bare på med tøj og sko og så derud af, jeg har lært ikke at slå mig selv oven i hovedet, hvis jeg spiser is to dage i træk, eller kun trænet en dag, alt er bedre end ingenting.. jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk han er så meget nede på jorden og ligetil og det er vi jyder især vilde med... Alt det er uden forløb, så et forløb, må være helt vildt fantastisk og virkelig flytte noget 😊
Christian Schneevoigt
Christian Schneevoigt
17/10/2021
Kontakt endelig Johnny Kontakt endelig Johnny, han er super motiverende og kan give dig en masse nye redskaber, der gør, at du får meget bedre resultater med din udfordringer ift spisning og træning. Dertil synes jeg han er god til at skabe fornyet energi i en, samt godt humør. Johnny er også rigtig menneskelig og nærværende noget der gør en tryg og gør helheds oplevelse rigtig personlig, noget jeg ihvertfald har sat pris på . Jeg har altid fået en super god behandling og service og det er jeg evig taknemlig for.

 

 

Please enter your comment!
Please enter your name here