Proteinrigt fiberbrød med solsikkekerner » Mel- og Glutenfri opskrift

Proteinrigt fiberbrød med solsikkekerner » Mel- og Glutenfri opskrift
Proteinrigt fiberbrød med solsikkekerner » Mel- og Glutenfri opskrift

Har du lyst til et proteinrigt fiberbrød?

Prøv min brødopskrift på et proteinrigt, fiberrigt og LCHF-venligt brød, der fungerer perfekt som morgenbrød, frokostbrød og til madpakken

Her får du en af mine personlige favoritopskrifter, når det drejer sig om gode alternativer til almindeligt brød. Brødet er nemt at lave, det smager lækkert og er behageligt mættende.

OBS: Opskriften er særligt interessant, hvis du lever efter en kostretning, hvor du ønsker at begrænse indtaget af kulhydrater, har sukkersyge eller glutenallergi eller hvis blot du ønsker at spise mere protein- og fiberrigt brød ift. de mest almindelige brødtyper.

PRØV OGSÅ: Stenalderbrød med nødder, kerner og frø » Nem opskrift uden mel

Brødet er egnet til nedfrysning, hvilket giver dig mulighed for at lave flere brød på en gang, og nedfryse dem. Så vil du altid have et lækkert brød i fryseren, du kan tage op og lune i ovnen, mikroovnen eller på brødristeren.

PRØV OGSÅ: Stenalder knækbrød » Nem opskrift på mel- og glutenfrit knækbrød

Har du mere lyst til at lave fiberrige boller af brøddejen, så fungerer denne opskrift også aldeles fantastisk til netop det.

PRØV OGSÅ: Proteinboller med hytteost, græskarkerner og havsalt » Fiberrige

Næringsindhold pr. skive ligger omkring 70 kalorier, 7 gram protein, 3 gram fibre og 0,7 gram kulhydrat

 

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

4.86 fra 1 stemmer
Proteinrigt fiberbrød med solsikkekerner » Mel- og Glutenfri opskrift
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 2 små eller 1 stort brød
 
Ingredienser:
  • 6 æg
  • 1,5 dl kokosfibermel (kan erstattes med pofiber eller tilsvarende nedenfor)
  • 1,5 dl (28 gram) pofiber (Kan erstattes med mel og havregryn 50/50 - ikke LCHF)
  • 3 dl hytteost, creme fraiche eller græsk yoghurt
  • ½ dl hørfrø
  • ½ dl solsikkekerner
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk salt
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Blend æg, hytteost, kokosfibermel, pofiber, hørfrø, bagepulver og salt.
  3. Lad brøddejen hvile nogle minutter, mens du opsmører en eller to ovnfaste forme. Jeg anvendte to små ildfaste fade).
  4. Fordel brøddejen i bageformen(e), og placer formen(e) på en bageplade.
  5. Top brødene af med solsikkekernerne, og sæt bagepladen i ovnen.
  6. Bag fiberbrødene i cirka 20-25 minutter, til de er gyldne i farven.
  7. Tag formen(e) ud af ovnen, vend forsigtigt fiberbrødene ud på en bagerist, og lad dem køle af.

Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!


Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC

– Bon appétit –

[mailmunch-form id="617934"]

6 KOMMENTARER

  1. Har lige bagt boller af denne dej. Super gode. Jeg fik 11 stk. Bagte dem i 20 minutter. Næste gang vil jeg komme lidt mindre salt i. Er det ok, at jeg linker til din opskrift på min insta?

  2. Hej Johnny

    Jeg har fulgt opskriften nøje. Er det ikke meningen, at brødet skal hæve under bagning (derfor bagepulveret). Det fylder præcis det samme, som da jeg kom det i ovnen. Det ligner på ingen måder et brød og slet ikke det, som du har på billeder. Jeg har ingen ide om, hvad jeg skal ændre udover at formen måske har været for stor.

    • Hej Yvonne, vi kan ikke forvente en traditionel hævning uden sukker og gær, når vi snakker om Low-Carb bagværk.

      Formålet med bagepulver i Low-Carb brød og andet bagværk, er typisk at gøre “brødet” en smule mere luftigt, end det ellers ville have været.

      Uden at have set dit brød, tænker jeg, at du har ret i at formen har været for stor.

      Jeg håber forklaringen kaster lys over dine spørgsmål? samt at brødet smagte, til trods for forventningen om hævning og en anden form?

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her