Fintrevet broccolistok med laks
Prøv revet broccolistok med røget laks og dildspidser, og nyd en nem, sund og lækker “Stop Madspildsopskrift”
Nej, der er ikke nogen grund til at smide stokken ud fra dit broccoli. Den er næringsrigt, mættende og lækker, men de færreste er klar over, at broccolistokken smager fantastisk.
Broccolistokken er en ofte overset del af broccoli, men den kan være lige så velsmagende og ernæringsrig som broccolihovedet. Ved at inkludere broccolistokken i madlavningen kan du reducere madspild og nyde flere af broccoliens sundhedsmæssige fordele.
Vi skal blot tilberede broccolistokken i lidt længere tid end selve broccoli blomsten. I opskriften her er den skrællet og forkælet med grøntsagsbouillon og røget laks – enkelt og lækkert!
Ikke nok med du hjælper til at stoppe madspild ved at bruge broccolistokken i din madlavning. Du får også lavet en nemt, sundt og lækkert måltid på rekordtid, hvilket gør opskriften her til en perfekt hverdagsopskrift.
Gem den til du har laks og broccolistok.
Vi skal stå sammen i kampen mod madspild
Derfor får du her 6 geniale tips og 1 dårligt tip, som du skal kende i kampen mod madspild. I videoen via linket nedenfor understreger jeg en dårlig løsningsmodel, som mange bruger i kampen mod madspild, men som jeg på det kraftigste vil anbefale dig at undgå!
SE OGSÅ: 6 GENIALE TIPS OG 1 DÅRLIGT TIP I KAMPEN MOD MADSPILD
Der er flere måder, hvorpå broccolistokken kan anvendes i madlavning:
- Skær broccolistokken i skiver eller terninger: Broccolistokken kan skæres i tynde skiver eller små terninger og tilføjes til salater, suppe, gryderetter eller svitses. De kan give en dejlig knasende tekstur og tilføje en mild, nøddeagtig smag til dine livretter.
- Blend broccolistokken til en puré eller base: Broccolistokken kan koges og derefter blendes til en cremet puré eller base, der kan bruges som i supper, saucer eller som et lag i lasagne eller gratin. Brug det fx i lasagneopskriften her.
- Mariner og grill: Skær broccolistokken i lange strimler og mariner dem i dine foretrukne krydderier og olie. Derefter kan de grilles eller steges på en pande for at lave en lækker og sund side-ret eller snack.
- Fyld det i fyldte retter: Broccolistokken kan udhules og fyldes med en blanding af kød, grøntsager og krydderier, derefter bages i ovnen for at lave en lækker og nærende hovedret. Du skal dog have en del broccolistokke for at mætte en familie.
Inkludér broccolistokken i dine opskrifter og udnyt hele broccoliens potentiale, mens du undgår madspild. Så næste gang du køber broccoli, så glem ikke at bruge broccolistokken – det er en velsmagende og næringsrig del af grøntsagen, som fortjener at blive spist.
Lad os gøre en forskel – selv en lille positiv forskel er bedre end ingen!
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 200 gram røget laks
- 150 gram broccolistok
- 1 terning grøntsagsbouillon opløst i 0,1 dl kogende vand
- 1 skvæt citronsaft
- 1 tsk dildspidser eller en dusk frisk dild
- ½ tsk peber (gerne friskkværnet)
- Skræl, snit eller riv broccolistokken i din foodprocessor.
- Kom den snittede broccolistok i en gryde og tilføj bouillon. Lad den snittede broccolistok tilberede i 10 min ved middel varme. Smag til med salt, peber og citronsaft.
- Server den røgede laks med dildspidser, salt og peber på en bund af fintrevet broccolistok.
Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
– Bon appétit –
[mailmunch-form id="617934"]