SÅDAN FLÆKKER DU EN KOKOSNØD HURTIGT, NEMT & EFFEKTIVT

SÅDAN FLÆKKER DU EN KOKOSNØD

Her får du en nem, hurtig og effektiv guide til at flække kokosnødder, så du kan nyde det smagfulde kokosvand og de lækre kokosstykker

Har du flere gange overvejet at købe en kokosnød, men er sprunget fra igen, fordi du ikke aner, hvordan du åbner en kokosnød?

Når du har set videoguiden her til at flække og åbne kokosnødder, så kan du flække alle de kokosnødder, du drømmer om – hurtigt, nemt og effektivt!

 

Du skal bruge følgende for at flække kokosnødder:

  1. Du skal naturligvis bruge en kokosnød.
  2. For at flække kokosnødder, skal du bruge en stor tung køkkenkniv. Alternativt kan en hammer anvendes eller et andet værktøj. Jeg anvender altid en stor tung køkkenkniv, ligesom jeg viser i videoen.
  3. Hold kokosnøden i din venstre hånd. Slå kontrolleret og hårdt med bagsiden af køkkenkniven på tværs af kokosnødden og fortsæt hele vejen rundt.
  4. Drej kokosnøden stille og roligt rundt i din venstre hånd efter hvert slag. Når kokosnøddens lyd begynder at ændre sig, kan du begynde at se en synlig flække i kokosnødden.
  5. Slå mere og mere forsigtigt, indtil du står med to halvdele af din kokosnød. Herefter kan du forsigtigt med en skarp urtekniv skære kokosstykker ud af de to halvdele.

 

Hvad kan man bruge en kokosnød til?

Jeg bruger bl.a. frisk kokosnød som smagsgiver i salater og som snack. Jeg kan anbefale, at du prøver at bruge frisk, revet kokos i nogle af dine gryderetter og madopskrifter. Det smager skønt. Kokos er i øvrigt lækkert til panering af kylling, fisk eller svinekød.

Frisk revet kokos kan også med fordel anvendes i bagværk, hvilket gør dit bagværk lækkert og saftigt.

Hvordan er næringsindholdet i rå kokosnødder?

Kokosnødder har et højt indhold af mineraler bl.a. jern, magnesium, kalium, fosfor, natrium og kalcium. Vitaminerne i kokosnødder er bl.a. B-, C- og E-vitamin.

  • Kalorier: 380
  • Kulhydrat: 14,9 gram (heraf 14 gram kostfibre)
  • Fedt: 36,5 gram
  • Protein: 4,4 gram
  • Vandindhold: 41,2 gram

 

  Start her! Lær hvordan du når i mål og får holdbare resultater

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

 

Please enter your comment!
Please enter your name here