SÅDAN SPÆNDER DIN (FOR) INTENSE MOTION BEN FOR DIG

Derfor spænder (for) intens motion ben for dig

En af de største fejl, vi begår når vi ønsker at opbygge bedre motions- trænings- og aktivitetsvaner, er at starte ud med (for) intense, hårde og voldsomme motionsformer og motionsmængder.

Hvorfor? Er det ikke meningen, at vi skal give den en skalle?

Det kommer an på, hvad du ønsker at opnå. Giv den endelige en intens, hård og voldsom skalle i starten, hvis du ønsker at øge risikoen for skader, opleve ekstrem ømhed og gøre det ubehageligt at træne, motionere og være aktiv.

Når vi ønsker at opbygge vaner, handler det om, at vi skal ønske at gentage handlingen igen og igen. Det er nemlig gennem gentagelse, at vaner bliver skabt og fastholdt.

 

Hvis du starter for intenst, hårdt og voldsomt ud, hvor sandsynligt er det så, at du naturligt ønsker at gentage handlingen i månedsvis?

Nemlig, det er typisk en ineffektiv strategi. Hellere opbygge dine gode vaner i det små og gøre dem større og stærkere med tiden.

Dermed ikke sagt, at du skal skrue så meget ned for intensiteten, at din træning, motion og aktivitet keder dig og på ingen måde udfordrer dig.

Kunsten er at finde den gyldne mellemvej, hvor du synes træning, motion og aktivitet er sjovt, godt, okay rart, overskueligt og belønnende.

Det sidste punkt “belønnende”, kan godt tage noget tid at få helt på plads, men på længere sigt er det vigtigt at finde glæde, god energi og naturlig lyst i og fra dine trænings- motions- og aktivitetsvaner, og der igennem føle dem belønnende i sig selv.

Med tiden, vil du blive mere robust, hvilket måske får dig til at kunne overskue og finde glæde gradvist mere intense og hårde fysiske udfoldelser.

En vigtig tommelfingerreglen, du kan bruge hver dag og tage med dig er: Lad aldrig ønskelige vaner blive for hårde/svære eller for lette/kedelige.

✊ LEV BEDRE » FÅ DET TIL AT SKE – ét skridt ad gangen!

❤️ SAMMEN GØR VI EN FORSKEL » LIKE, DEL & ABONNÉR

✅ DIN STØTTE BETYDER ALT » TUSINDE TAK

 

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

 

Please enter your comment!
Please enter your name here