Nyd den lækreste grøntsagsomelet
Nem opskrift på grøntsagsomelet (omelet med grøntsager og bacon), som kan tilberedes i ovn eller på pande
Når jeg laver omelet, fylder jeg altid en rundhåndet portion grøntsager i. Grøntsager er geniale, fordi de giver mere kalorielet fylde og mæthed i dine livretter. Noget alle kan have sundhedsmæssig fordel af at gøre i forbindelse med flere af dagens måltider.
Specielt hvis du ønsker et vægttab der holder, er grøntsager geniale.
Hvis der er en ting, der har hjulpet mig til at opleve mæthed og glæde i kalorieunderskud (nødvendigt for vægttab), så er det genistregen: At opnå større mæthed pr. kalorie bl.a. gennem at skrue op for mængden af grøntsager i mine måltider.
SE OGSÅ: Sådan bliver den meget nemmere at få spist flere grøntsager
Vær nysgerrig og eksperimenter med alverdens grøntsager snit, hak, blend, purer, damp, sauter, braiser osv. Begynd at implementere mere mæthed pr. kalorie, du indtager i alle dine favoritopskrifter. Hjælp dig selv til at få eller holde styr på vægten.
SE OGSÅ: KØKKENGREJ DER GØR DIG SUNDERE OG DIT VÆGTTAB NEMMERE
Kan en omelet med grøntsager laves i ovnen?
Ja, og opskriften på at lave en grøntsagsomelet i ovnen varierer blot en lille smule fra nedenstående pandeopskrift. Følg blot opskriften nedenfor frem til og med, hvor æggemassen er blandet pkt. 2 i omeletopskriften nedenfor.
I stedet for at tilberede æggemassen på panden, tilføjer du den til et for-smurt ildfast fad eller anden ovnegnet form. Bag din omelet med grøntsager i en forvarmet ovn (varmluft) ved 180 grader varmluft i cirka 20-25 minutter. Uden varmluft en anelse længere.
Herefter kan du servere din ovnbagte grøntsagsomelet med dine sauterede bønner og blandet salat for at fuldende måltidet. Bon appétit!
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 10-12 æg
- 100 gram bacon i tern
- 1 glas champignon (eller rensede og snittede friske)
- 50 gram frisk skyllet spinat
- 1 lille løg
- 300 gram haricots verts bønner (optøede)
- 1 tsk hørfrø
- 2 spsk mandler, saltede mandler eller anden nøddetopping
- 200 gram frisk skyllet og spinat
- 2 store tomater eller en håndfuld små
- 1 glas udstenede sorte oliven
- 1 spsk mandler, saltede mandler eller anden nøddetopping
- Giv en stor pande høj varme, og steg baconternene sprøde gennem 5-7 minutter.
- Slå æggene ud i en skål. Bland spinat, snittet løg og champignoner i æggemassen.
- Læg den færdigstegte bacon til side på et stykke køkkenrulle, og hæld det meste af baconfedtet fra panden til side i en skål. Det sparer dig for en hel del kalorier, men giver stadig baconsmag til omeletten.
- Giv panden middel varme, og tilføj æggemassen til panden. Tilbered omeletten i cirka 8-12 minutter tildækket med et stykke stanniol.
- Skyl og snit spinat, tomat og peberfrugt. Bland salatingredienserne og top af med olien og groft hakkede mandler.
- Tilføj 1 spsk af det gemte baconfedt til en pande, og sauter haricots verts bønner og hørfrø i 3-4 minutter ved høj varme. Server med groft hakkede mandler.
Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC | PALEO
– Bon appétit –
[mailmunch-form id="617934"]