
4 Personer
Hands-on: 15min – Total tid: 60min
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC | PALEO
Klassisk, nemt og lækkert…
Ind imellem skal de gamle klassikere trækkes frem i lyset, og så kan du jo passende diske op med en klassisk kogt hamburgerryg på middagsbordet.
Kogt hamburgerryg er super nemt at lave og ret svært at “splitte af”. Selvom det ikke er så kompliceret, får du alligevel en opskrift her du kan følge. Du får også et par af nu mine bedste tips til at sikre dig, at du får lavet en saftig og lækker hamburgerryg hver gang.
Tip! Forkæl gerne hamburgerrygskiverne med en god klat smør inden servering, det løfter smagsoplevelsen til næste niveau. En god sovs er naturligvis også en glimrende mulighed.
Rigtig god fornøjelse med opskriften…
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 600 gram hamburgerryg
- 2 laurbærblade
- 1 liter vand
- Smør
- 8 forårsløg
- ½ broccoli
- ½ blomkål
- 25 gram smør
- Grib en passende størrelse gryde og læg hamburgerryggen og laurbærbladene i gryden. Fyld vand i gryden, indtil hamburgerryggen er dækket af vand.
- Bring vandet i kog. Når vandet koger, skrues der ned på middel til lav varme. Lad hamburgerryggen simrekoge i 20 minutter under låg.
- Efter 20 minutter tages gryden af varmen. Hamburgerryggen skal nu have lov at trække i vandet i yderligere 25 minutter, hvorefter den tages op, skæres ud og forkæles med smør.
- Skyl blomkål, broccoli og forårsløg. Skær bunden af forårsløgene og snit blomkål og broccoli i mindre buketter.
- Fat en stor pande og smelt smøret ved middel til høj varme. Tilsæt blomkål, broccoli og forårsløg til panden og sauter det i 5-10 minutter. Ønsker du at grøntsagerne er helt møre og ikke har bid, så kan du koge dem i 5 minutter inden de sauteres.
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
– Bon appétit –