Saftig kalkunbryst med sprød rødkålssalat, blomkålsmos og bearnaisesovs

Saftig kalkunbryst med sprød rødkålssalat, blomkålsmos og bearnaisesovs
Saftig kalkunbryst med sprød rødkålssalat, blomkålsmos og bearnaisesovs

Prøv den bedste opskrift på saftig kalkunbryst

Her får du opskriften på saftigt, lækkert og mættende kalkunbryst med sprød rødkålssalat, blomkålsmos og bearnaisesovs… mums!

Nu ved jeg hvorfor, jeg for år tilbage ikke nød at spise kalkunbryst. Kalkunbryst er en yderst mager og fersk udskæring, hvilket øger sværhedsgraden, for at opnå et saftigt, mørt og lækkert resultat. Kalkunbryst kan nemt “ødelægges” med dårlig tilberedning.

Tænker jeg tilbage, husker jeg kalkunbryst som noget tørt og trævlet kød, der ikke var noget jeg glædede mig til. Hvis dine tidligere oplevelser med kalkunbryst, er lige så tørre, ferske og forfærdelige som mine, så lov mig at prøve opskriften her – meget snart!

Jeg siger på ingen måde, at min tilberedning er den eneste måde at lave kalkunbryst. Min tilberedningsmetode er bare den bedste måde jeg kender, til at lave kalkunbryst, og sammen med bearnaisesovsen, er mine smagsløg solgt til stanglakrids – MUMS! 

Jeg har Sous Vide tilberedt kalkunbrystet, og det er en metode, jeg i høj grad anbefaler. Har du ikke mulighed for Sous Vide, giver jeg dig naturligvis en alternativ metode til at stege og braisere kalkunbrystet for et saftigt og lækkert resultat.

 

Sådan spiser du bearnaisesovs, mens du opnår vægttab

Ja, bearnaisesovsen er ubetinget den mest energitætte del af denne livret, men det smager fantastisk. Intet mad er sundt eller usundt i sig selv – det handler om mængden, vi indtager maden, fødevaren eller ingrediensen i.

Du kan stadigvæk nyde bearnaisesovs (og alt andet mad, du nyder, elsker og holder af), du skal “blot” lære at nyde det hele med måde og i sunde mængder. Betyder det så mindre bearnaisesovs, end du plejer? Ja sandsynligvis, men du kan nyde uden at forbyde!

Tip! Opskriften er opdelt i fire dele. Derved kan du nemt vælge at lave hele opskriften eller blot plukke delelementer ud af opskriften, og anvende dem i andre som du ønsker.

» Jeg håber, du har lyst til at dele den lækre opskrift… » Tak!

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Saftig kalkunbryst med sprød rødkålssalat, blomkålsmos og bearnaisesovs
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4-6
 
Ingredienser:
 • 800-1000 gram kalkunbryst
 • 1 tsk salt
 • 1 tsk friskkværnet sort peber
 • Andre krydderier fx karry, paprika, basilikum osv.
 • + 10 gram smør og 3 dl kyllingebouillon, hvis kalkunbrystet skal steges/braiseres
Blomkåls-persillemos
 • 1 stk blomkålshoved
 • 100 gram pikantost
 • 2 fed hvidløg
 • 1 dusk frisk persille
 • 1 tsk salt
 • 1 tsk friskkværnet sort peber
Rødkålssalat
 • ½ rødkål
 • 1 squash
 • 1 økologisk lime (skal og saft herfra)
 • 1 håndfuld frisk persille
 • 1 håndfuld valnødder
Bearnaisesovs
 • 100 g smør
 • 2-3 æggeblommer
 • 1 spsk tørret estragon eller ca. 1 bundt frisk Estragon
 • 1 skalotteløg / almindeligt løg
 • 1 spsk eddike (Æblecider eddike er anvendt i opskriften her)
 • 1 spsk vand
 • 1 skvæt citron
Sådan gør du:
Sådan Sous Vide tilberedes kalkunbrystet
 1. Bring din Sous Vide op på 61 grader.
 2. Krydr, vakuumpak og Sous Vide kalkunbrystet i minimum 1 time.
 3. Efter en time tages kalkunbrystet op, brunes af i smør på en varm pande og skæres ud i skiver.
Sådan steges/braiseres kalkunbrystet i gryde (Alternativ tilberedningsmetode)
 1. Krydr kalkunbrystet med salt, peber og evt. andre krydderier.
 2. Brun kalkunbrystet af i en gryde med smør. Tilsæt 3-4 dl bouillon i gryden og tildæk med låg.
 3. Steg og braiser kalkunbrystet ved lav varme i 35-45 minutter. Tjek kernetemperaturen er minimum 61 grader, inden kalkunbrystet tages op og skæres ud.
Sådan laves blomkåls-persillemosen
 1. Skyl og snit blomkålshovedet i mindre stykker.
 2. Pil og pres de to fed hvidløg og hæld hvidløg og det snittede blomkål i en gryde. Dæk blomkål og det pressede hvidløg med vand, læg låg på gryden og lad det koge mør i ca 20 minutter.
 3. Hæld kogevandet fra den møre blomkål, og lad det dampe af i et par minutter, over den varme kogeplade.
 4. Med en elpisker, piskes flødeost, salt og peber sammen med det møre blomkål.
 5. Pisk til blomkålsmosen er lækker og luftig. Vask og snit den friske persille og bland det med blomkålsmosen. Pynt evt. herligheden med en dusk frisk persille.
Sådan laves rødkålssalaten
 1. Skyl og snit rødkålen på den tyndeste indstilling på et mandolinjern. Skyl squashen og snit den i stave på mandolinjernet. Alternativt kan rødkål og squash snittes med kniv. Hæld rødkål og squash i et serveringsfad.
 2. Skyl og hak persillen groft og bland det med rødkål og squash i serveringsfadet.
 3. Riv skallen og pres saften fra limen og vend det i rødkålssalaten. Tilsæt grofthakkede valnødderne inden servering.
Sådan laves bearnaisesovsen (ca. 15 minutter inden spisetid)
 1. Klar(smelt) smørret på panden, du senere skal brune kalkunbrystet af på.
 2. Fint snit løg og estragon
 3. Hæld æggeblommer, eddike og vand i en kasserolle og pisk under nænsom opvarmning massen skummende og mere tyk. (Vær OBS på varmen, bliver bearnaisesovsen varmere en 60 grader, kan den begynde at skille.)
 4. Når æggemassen er pisket tyk og og er begyndt at skumme, tilsættes det klarede smør lidt efter lidt, mens der fortsat piskes konstant, ved svag varme. Stille og roligt optages smørret i æggeblommerne.
 5. Når alt det klarede smør er optaget (Undlad gerne den sidste smule hvide bundfald), tilsættes finsnittet løg, et skvæt citron, estragon, salt og peber, mens der fortsat piskes.
 6. Tag sovsen af varmen og server. Glemmer du den på kogepladen, kan den begynde at skille.

Retten kan anvendes i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

  Få vejledning, viden og værktøjer til at lykkes!

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

Kenneth Fenger
Kenneth Fenger
18/05/2022
Har lige afslutte et 3 måneders forløb… Har lige afslutte et 3 måneders forløb med Johnny. Kan 110% anbefale at tage en dialog med Johnny, det er sindsygt inspirerende og giver resultater at tænker over hvor meget man spiser frem for hvad man spiser. Jeg har fuldstændigt ændret mine vaner og har fået en helt ande indstilling til mad og diveres diæter/kure mm.
Rita
Rita
30/04/2022
Jeg har lige afsluttet et 8 ugers… Jeg har lige afsluttet et 8 ugers forløb hos Johnny, med stor tilfredshed. Jeg var gået i stå, og manglede motivation, samtidig var jeg træt af hurtige slankekure, som ikke holdt i længden. Johnny og jeg har arbejdet en del med det mentale i forhold til de udfordringer, der kan være på arbejdspladsen, hygge med familie og venner osv. Jeg har fået værktøj, som jeg bruger hver dag, mentalt og med hensyn til kosten, samt mængderne. Jeg taber mig stille og roligt, er begyndt at træne igen, samtidig med, at jeg stadig kan nyde, bare i mindre mængder end tidligere. Jeg kan bestemt anbefale et forløb hos Johnny.
Jannie Jørgensen
Jannie Jørgensen
23/04/2022
Jeg kan varmt anbefale et onlineforløb… Jeg kan varmt anbefale et onlineforløb hos LEVBEDRE.DK. Johnny er super motiverende. Han arbejder anderledes og effektivt med de bagvedliggende årsager til de udfordringer, du står med. Som han siger:”Glem alverdens Quick-fixes og gør noget holdbart”, hvis du ønsker holdbare resultater - og hvem gør ikke det? Jeg har fået super god service og resultater, jeg er stolte af. - en varm anbefaling herfra!
Ronnie Nielsen.
Ronnie Nielsen.
20/02/2022
Supermotivator Følger Johnny og lev bedre på både Instagram og Facebook, og bliver motiveret af hans peptalks og fine illustrationer af mad og drikkevaner, har blot ved at følge nogle af hans få og enkle peptalks og råd barberet min fedtprocent ned fra 25 til 15 % på 2 år, og jeg er sikker på at man vil få endnu flottere resultater hvis man køber et af hans forløb og personlig rådgivning, Johnny giver gode råd og tips til kost og motion på et niveau og på en måde så man ikke går død i sin kost og træning, mange tak for det. Vh. Ronnie Nielsen.
Freja Bjørn Fechtenburg
Freja Bjørn Fechtenburg
06/02/2022
🍓🍓🍓🍓🍓 Johnny er enormt inspirerende. Hans smil, glæde og passion smitter i alle hans forskellige opslag - videoer, opskrifter mm. Det giver stor inspiration til at leve et sundere liv og til at passe på sig selv. Johnny har en skøn tilgang og et smittende væsen. Jeg kan varmt anbefale Levbedre.dk
Håndlæser Drømmefanger
Håndlæser Drømmefanger
03/02/2022
Netop afsluttet et 3 måneders forløb … Jeg har netop afsluttet et 3 måneders forløb med Johnny med ugentlige “guldkorn” og en lille “motivations snak” over telefonen hver mandag morgen . Jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk og Johnny som gør sundhed enkel med udgangspunkt i dig og dine muligheder og behov Kærlig hilsen Susanne ❤️
Tilla
Tilla
22/12/2021
Kæmpe inspirationenskilde Tak for alt din inspirationen på de sociale medier 😃 det er en fornøjelse at følge dig. Det er første gang, hvor jeg føler min inspireret til at komme i gang med den daglige motions rutine samt tænke over hele mit forhold til maden. Dine råd er simple og giver så god mening. Tak 🙏🏻
Lone Hansen
Lone Hansen
11/11/2021
Jeg har igennem 2-3 år fulgt… Jeg har igennem 2-3 år fulgt Levbedre.dk på sociale mediere, blevet inspireret af alle hans gode og sjove peptalk, hans indgangsvinkel, til at ligestille tankegang, med dagligdagsting. Jeg har lært et skridt er bedre end ingen, jeg har lært at jeg også kan spise pebernødder om sommeren, når lysten er dertil, behøver ikke at overspise i december mdr. Jeg er nu kommet så langt til st træne to gange om ugen, jeg tænker slet ikke over at skal afsted, bare på med tøj og sko og så derud af, jeg har lært ikke at slå mig selv oven i hovedet, hvis jeg spiser is to dage i træk, eller kun trænet en dag, alt er bedre end ingenting.. jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk han er så meget nede på jorden og ligetil og det er vi jyder især vilde med... Alt det er uden forløb, så et forløb, må være helt vildt fantastisk og virkelig flytte noget 😊
Christian Schneevoigt
Christian Schneevoigt
17/10/2021
Kontakt endelig Johnny Kontakt endelig Johnny, han er super motiverende og kan give dig en masse nye redskaber, der gør, at du får meget bedre resultater med din udfordringer ift spisning og træning. Dertil synes jeg han er god til at skabe fornyet energi i en, samt godt humør. Johnny er også rigtig menneskelig og nærværende noget der gør en tryg og gør helheds oplevelse rigtig personlig, noget jeg ihvertfald har sat pris på . Jeg har altid fået en super god behandling og service og det er jeg evig taknemlig for.

 

Please enter your comment!
Please enter your name here