Elsker du også hakkebøffer med spejlæg?
Prøv min saftige, lækre og mættende madopskrift på hakkebøffer med bacon, spejlæg og blandet kålsalat med urtedressing
Almindelige hakkebøffer kan smage skønt, men vil du flå ekstra meget i smagsløgene, så hiv denne bacon-trumf frem, og få dig en ekstra saftig og yderst smagfuld bøf-oplevelse 😉
Tip! Hakket kød har typisk en relativ høj fedtprocent, hvorfor kødet er en anelse energitæt. Det siger sig selv, at bøffens energitæthed øges yderligere, når bacon tilføjes, men ved at kombinere baconbøffen med fx en kalorielet salat, holdes måltidets energibalance fornuftig.
Du vil finde flere forskellige variationer af hakkebøffen her på siden, og jeg kan anbefale, at du prøver dem alle sammen af. Jeg har listet nogle nedenfor, som du kan starte med.
- Super saftige hakkebøffer med sorte oliven – Favoritopskrift på olivenbøffer
- Smagfulde cheddar-cheese hakkebøffer med soltørrede tomater
- Chili-Cheese hakkebøf med dampet asparges og blomkål
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 800-1000 gram hakket oksekød
- 100 bacon i tern
- 1 løg
- 1 tsk salt
- ½ tsk friskkværnet sort peber
- ½ tsk paprika
- 8 æg
- 100 gram spidskål
- 100 gram rød spidskål
- 100 gram renset og snittet grønkål
- 75 gram blåbær
- 1 gulerod
- 4-6 spsk creme fraiche
- 2 tsk tørrede krydderurter bland fx timian, basilikum, oregano mm.
- 2 tsk vand
- 1 tsk citronsaft
- Giv en stor pande middel til høj varme, og steg baconternene sprøde.
- Når baconternene er sprødstegte, tages de af panden og lægges til afkøling. Lad baconfedtet blive tilbage på panden til stegningen af baconbøfferne.
- Skræl og snit løget fint. Bland løget i en skål med oksefarsen, den sprødstegte bacon, paprika, salt og peber.
- Form otte baconbøffer af oksefarsen. Steg de baconfyldte hakkebøffer gyldne i baconfedtet i cirka 3-4 minutter per side alt afhængigt af tykkelsen.
- Når baconbøfferne er stegt færdig, tages de af panden og pakkes ind i stanniol.
- Slå æggene ud på panden, hvor du stegte baconbøfferne, og steg spejlæggene ved middel til høj varme i 3-4 minutter.
- Bland creme fraiche, krydderurter, vand og citronsaft i en skål.
- Fordele dressingen udover , og giv tallerkenen et skud salt og peber inden servering.
- Grib dit mandolinjern, og snit både de to slags spidskål på den fineste indstilling. Alternativt kan spidskålene snittes fint med kniv.
- Skræl og riv guleroden med et juliennejern. Alternativt kan guleroden snittes fint med kniv.
- Bland den snittede spidskål med grønkål og revet gulerod. Anret kålsalaten med urtedressing og blåbær på tallerkener.
Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC
– Bon appétit –
[mailmunch-form id="617934"]