Saftige farserede porrer med sprøde baconstykker

Saftige farserede porre med sprøde baconstykker - Klassisk Low-Carb
Saftige farserede porre med sprøde baconstykker - Klassisk Low-Carb

4 Personer

Hands-on tid: 15min – Total tid: 30min
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC | PALEO

En klassiker der flår i smagsløgene…

Hermed slår jeg et slag for, at den farserede porre ikke ender i glemmebogen. Det er synd og skam hvis de gode gamle mad-klassikere ikke viderefortolkes i vores nye kostretninger.

Indrømmet… jeg har droppet rasp-paneringen. Det er dog gjort i den bedste mening, for at holde kulhydratmængden nede i livretten her. Nå ja, og så er farsen peppet op med sprød bacon. Det er der vel næppe nogle der kan have noget imod?

Hvilket tilbehør kan jeg så anbefale til sådan nogle farserede porrer, der smager helt fantastisk? Sidst jeg lavede det saftige, baconfyldte banditter, serverede jeg dem med knoldsellerirøsti og en smagfuld blandet salat!

Find opskriften på sprøde ovnbagte knoldselleri-basilikumsrøsti her.

Savner du inspiration til lækre blandede salater, kan du klikke her.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Saftige farserede porrer med sprøde baconstykker - Klassisk Low-Carb
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
  • 500 gram hakket kalv- og svinekød
  • 1 æg
  • 1 stort løg
  • 200 gram bacon i tern
  • ½ tsk friskkværnet sort peber
  • 1 tsk hav- eller stensalt ( cirka 4-5 gram)
  • 2 porrer
Tilberedning
  1. Tag en stor pande og lad baconternene stege sprøde ved middel til høj varme.
  2. Skyl, rens og snit porrerne i seks lige store aflange stykker på cirka 5-7 centimeter.
  3. Grib en passe størrelse gryde eller kasserolle, og kog de seks porrestykker i cirka 10 minutter tildækket af vand.
  4. Når baconternene er sprød, lægges de til afkøling på en tallerken. Lad baconfedtet blive på panden, da vi skal stege vores farserede porrer i baconfedtet.
  5. Snit eller hak løget meget fint og bland det i en skål med kalv- og flæskefarsen, æg, bacon, salt og peber.
  6. Afkøl de kogte porrestykker under koldt vand, og pres efterfølgende overskydende vand ud af stykkerne.
  7. Farser nu hver af porrestykkerne med flæskefarsen. Dette gøres lettest ved først at placere en portion fars i din ene håndflade, lægge et porrestykke ovenpå, og herpå placere endnu en portion fars ovenpå porrestykket. Form nu farsen i et jævnt lag omkring porrestykket.
  8. Placer hver af de farserede porrer i baconfedtet og steg dem på panden i cirka 8-10 minutter ved middelvarme. Vend forsigtigt dine farserede porre undervejs så de steges ensartet.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

Please enter your comment!
Please enter your name here