Prøv scrambled eggs til brunch og morgenmad
Byd dine kære på scrambled eggs » Røræg med brunchpølser, sprød bacon og champignoner » Perfekt brunch- eller morgenmadsopskrift
Her får du min bedste opskrift på scrambled eggs – også kaldes røræg med brunchpølser, sprød bacon og champignon. Morgenmads- og brunchklassikeren over dem alle sikrer dig den perfekte morgenmads- og brunchoplevelse.
Giv dig selv, familien, partneren eller dine skønne gæster smagsforkælelse der flår i mundvandet. En klassiker der passer perfekt til morgenbordet og brunch.
Æg er en af de mest næringsrige fødevarer vi kan komme i nærheden af. Æg indeholder alle essentielle næringsstoffer, med undtagelse af vitamin C. Blommen indeholder derfor størstedelen af næringsstofferne, mens hviden er rig på protein af høj kvalitet.
SE OGSÅ: MINE ANDRE NEMME, SUNDE OG LÆKRE MORGENMADSOPSKRIFTER
Jamen, er pølser og bacon ikke meget fedende?
De fleste fødevare KAN være fedende, hvis vi indtager for store mængder af dem. Pointen er, at ingen fødevare i sig selv er fedende – det er kalorieoverskud der feder. Intet behøver derfor være forbudt, hvis vi lære at styre mængderne – og nyder sunde mængder.
Både pølserne, baconen, æggeblommerne i opskriften her er energitætte madvalg, men det betyder IKKE de skal gøres forbudt. De kan fint indtages i sunde mængder, mens vi får eller holder styr på vægten. Vejen til et holdbart vægttab går gennem sunde mængder.
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 6 æg
- 125 gram bacon (1 pakke)
- 250 gram friske champignoner eller 1 glas champignoner i skiver
- 6 - 8 brunchpølser
- 1 tsk salt
- 1 tsk peber (gerne friskkværnet)
- evt. en dusk frisk purløg (smager himmelsk sammen med æg)
- Steg baconskiverne sprøde på en pande ved middel til høj varme (ca. 3-5 minutter på hver side).
- Hæld det meste af det overskynde stegefedt fra baconen til side i en skål. Steg herefter brunchpølserne og skiveskårne champignoner i noget af det tilbageværende baconfedt på panden.
- Vend pølser og champignoner jævnligt gennem cirka 5 minutter, hvorefter begge dele tages af panden.
- Tilføj 2 tsk baconfedt til panden (af det resterende baconfedt, du hældte til side i en skål). Resten af baconfedtet kan hældes bort eller gemmes.
- Slå æggene ud på panden. Tilsæt salt og peber og rør i de næste 3 minutter rundt i æggemassen med flad grydeske eller madspartel.
- Stop! Tag dine scrambled eggs af varmen, mens æggemassen stadigvæk mangler en smule for at sætte sig helt. Eftervarmen og en sidste omrøring inden servering, sikrer dig perfekt scrambled eggs.
Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!
Retten kan fint laves i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
– Bon appétit –
[mailmunch-form id="617934"]