Har du smagt min blomkåls-calzone?
Prøv min lækre madopskrift på blomkåls-calzone med skinke, ost, tomatsovs, spinat og asparges, og giv dine smagsløg kærlighed
Den her opskrift må du altså bare prøve! Den får nemlig mine varmeste anbefalinger, og er derfor den bedste måde, hvorpå jeg kan indlede dagens skønne opskrift på.
Når du første gang kaster et blik på opskriften, virker den måske overvældende, men lad dig ikke skræmme. Jeg har opdelt opskriften, således den er nem at gå til, og lige til at følge trin for trin.
PRØV OGSÅ: Squash-Calzone | Squashrulle med kylling, salat og parmesanost
Jeg har op til flere gange serveret blomkåls-calzone som gæstemad, og jeg vil sige det er en helt fantastisk ide som gæstemad. Ikke nok med blomkåls-calzone smager fantastisk, du kan også nemt at forberede hele molevitten i god tid, inden gæster ankommer.
Voila… Så har du en opskrift på nem og utrolig lækker gæstemad!
Tip! Når du har prøvet opskriften her, kan du med fordel lave dine egne personlige favoritter, og fylde dine blomkåls-calzoner med alt hvad dit hjerte begærer.
PRØV OGSÅ: Blomkåls-cheddarcalzone med tomatsovs, kylling og pepperoni
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 1 blomkål a' cirka 500-600 gram
- 4 æg
- 50 gram revet mozzarellaost
- 2-3 tsk tørret oregano
- 1½ tsk salt
- ½ tsk friskkværnet sort peber
- 1 dl tomatpasata eller flåede tomater
- 1 tsk paprika
- 1 dusk frisk basilikum eller 2-3 tsk tørret basilikum
- ½ tsk salt
- 50 gram revet mozzarellaost
- 300 gram skinkestrimler eller andet valgfrit kødfyld
- 1-2 håndfulde skyllet frisk spinat
- 4-5 grønne asparges
- 1 snack-peber
- Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
- Skyl blomkålen, og kør det igennem foodprocessorens mellemste rivejern, så du får lavet blomkålen til blomkålsris.
- Beklæd en bradepande med et stykke bagepapir. Fordel blomkålsrisene på bagepladen, sæt bagepladen i ovnen, og tilbered blomkålsrisene i 10 minutter. Vend jævnligt rundt i blomkålsrisene.
- Bland de varme blomkålsris med resten af calzone-ingredienserne, og spred blomkåls-oste-blandingen på bagepapiret i cirka 30 cm x 30 cm og i cirka 1 cm tykkelse.
- Sæt bradepanden tilbage i ovnen, og tilbered blomkåls-oste-blandingen yderligere 10 minutter.
- Mens blomkåls-oste-dejen tilberedes, knækkes bunden af de grønne asparges, hvorefter de blancheres med kogende vand. Snit efterfølgende de grønne asparges i små 2-3 centimeters stykker.
- Purer/bland ingredienserne til tomatsovsen i en skål med en stavblender.
- Tag bradepanden med den forbagte blomkåls-oste-blanding ud af ovnen. Fordel så tomatsovs, skinke, spinat, halvdelen af de snittede asparges, samt halvdelen af mozzarellaosten.
- Fold siderne af calzonen(blomkåls-oste-blandingen) ind over fyldet i midten. Dette gøres lettest ved at løfte i bagepapiret.
- Fordel så resten af mozzarellaosten, snittet snack-peber, de sidste snittede asparges, samt en drys oregano på calzonens top. Giv calzonen en sidste tur i ovnen i 10-12 minutter ved 200 grader varmluft.
Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC
– Bon appétit –
[mailmunch-form id="617934"]
Synes da bestemt IKKE det lyder kompliceret,,,,ihvertfald ikke hvis man er vant til at lave “alm.” pizza fra bunden
Hej Randi
Den er bestemt ikke kompliceret. Jeg guider dig hele vejen til succes i opskriften 😉
Glæd dig 😀
Fik ikke lige med:”den ser da SÅ lækker ud, og skal da bestemt prøves inden længe”
1000 tak Randi – du skal glæde dig – MUMS 😀
Hvor mange kalorier er der i?
Hej Ina
Jeg har ikke beregnet kaloriemængden i hele opskriften.
Det kan du nemt selv gøre i fx MyFitnessPal hvis du ønsker det.
– Glæd dig til et velsammensat, smagfuld og behageligt mættende måltid.
Ha’ en skøn dag 😀
Hvis man laver den dagen før Skal den bare varmes så ?
Ja, det kan du sagtens gøre. Så er maden nemt klaret dagen efter – opvarmning evt. ved 100 grader i 20-30 minutter.
// Johnny