Blomkåls-cheddarcalzone med tomatsovs, kylling og pepperoni

Blomkåls-cheddarcalzone med tomatsovs, kylling og pepperoni
Blomkåls-cheddarcalzone med tomatsovs, kylling og pepperoni

4 Personer

Hands-on tid: 15min – Total tid: 45min
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC

En klar favoritopskrift…

Har du inviteret skønne gæster eller ønsker du blot at forkæle dig selv og dine smagsløg med en velsmagende livret i verdensklasse, så er opskriften her en vinder!

3 Tips som du også kan med denne opskrift:

#1 Tip! Selve blomkåls-ostedejen kan har mange spændende anvendelsesmuligheder fx. til tærtedej, minipizzaer, almindelig pizzaer og tortillas og sikkert meget andet.

#2 Tip! Prøv at tage udgangspunkt i grundopskriften til calzone-“dejen”, og slip så ellers din kreativitet løs med dit personlige favoritfyld i din næste calzone.

3# Tip! Blomkålscalzonen er yderst fryseegnet, og du kan derfor med fordel nedfryse en eller flere portioner, så du hurtigt og nemt kan hive et lækkert måltid frem.

» Jeg håber, du har lyst til at dele den lækre opskrift… » Tak!

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Blomkåls-cheddarcalzone med tomatsovs, kylling og pepperoni
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
Blomkåls-cheddarcalzone
  • 1 blomkål (medium til stort)
  • 4 æg
  • 50 gram revet cheddarost (fx Kerry Gold fra Rema 1000)
  • ½ fintsnittet peberfrugt
  • ½ fintsnittet løg (kan udelades)
  • 1½ tsk salt
  • ½ tsk peber
Tomatsovsen (Lav den selv eller køb en lækker færdigsovs)
  • 1 dåse hakkede eller flåede tomater
  • 1 tsk paprika
  • 1 dusk frisk basilikum eller 2-3 tsk tørret basilikum
  • ½ tsk salt
Fyldet til din blomkåls-cheddarcalzone (forsteges i 2-3 minutter på en pande)
  • 600 gram kylling inderfilet
  • Krydderiblanding af: 1 tsk salt, ½ tsk peber, 1 tsk paprika og 1 tsk oregano.
Topping til din blomkåls-cheddarcalzone
  • 8 skriver pepperoni
  • 50 gram revet cheddarost til topping (fx Kerry Gold fra Rema 1000)
  • 1 stor snackpeber i tynde skiver
Tilberedning
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Læg kylling-inderfileterne i en skål og mariner dem i krydderiblandingen. Skær evt. inderfileterne i tyndere skiver for hurtigere tilberedning, når calzonen senere skal bages i ovnen.
  3. Skyl og snit blomkålet i mindre stykker, så stykkerne kan gå i foodprocessoren. Riv blomkålsstykkerne til blomkålsris på foodprocessorens mellemste rivejern.
  4. Beklæd en bradepande med et stykke bagepapir, og fordel blomkålsrisene jævnt på bagepladen. Giv bagepladen med blomkålsrisene cirka 10 minutter i ovnen, så meget af vandindholdet fordamper fra blomkålsrisene.
  5. Efter 10 minutter blandes blomkålsrisene med æg, cheddarost, salt og peber. Pres herefter calzonedejen ud i et jævnt lag på en bageplade i cirka 30 cm x 30 cm og 1 cm i tykkelsen.
  6. Bag calzonedejen yderligere 10 minutter i ovnen, til den har en gylden overflade.
  7. Grib din stavblender og blend/purer alle ingredienserne til tomatsovsen i en skål.
  8. Tag den forbagte calzonedej ud af ovnen. Fordel tomatsovsen, de forstegte krydrede kylling-inderfileter, cheddarosten, samt fintsnittet løg og peberfrugt på den midterste del af calzonedejen.
  9. Fold herefter hver af siderne indover midten. Det gøres nemmest ved at trække bagepapiret med calzonedejen ind over midten. Top blomkåls-cheddarcalzonen af med pepperoni, peberfrugt, cheddarost og et drys oregano.
  10. Bag blomkåls-cheddarcalzonen i ovnen i 10-12 minutter en sidste gang, hvorefter den er klar til servering.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

 

2 KOMMENTARER

  1. Har lavet din “pizza-stang” her til aften.
    Mmm, den smagte godt
    Den skal klart laves igen men næste gang skal der lidt mere smæk på nogle krydderier og så tror jeg, at jeg vil give pladen lidt olie inden jeg bager dejen.
    Den hang lidt i da jeg skulle folde den over.

Please enter your comment!
Please enter your name here