Smagfuld blomkåls-calzone med skinke, ost, tomatsovs, spinat & asparges

Smagfuld blomkåls-calzone med skinke, ost, tomatsovs, spinat & asparges
Smagfuld blomkåls-calzone med skinke, ost, tomatsovs, spinat & asparges

4 Personer

Hands-on tid: 15min – Total tid: 40min
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC

Smagfuld mad der flår i mundvandet…

Den her opskrift må du bare prøve! Det er den mest præcise og anbefalelsesværdige måde, hvor med jeg kan indlede dagens skønne opskrift.

Når du første gang kaster et blik på opskriften, virker den måske en smule overvældende, men det lad dig ikke skræmme. Jeg har opdelt opskriften, således den er nem at gå til, og lige til at følge trin for trin.

Jeg har op til flere gange serveret blomkåls-calzone som gæstemad, og jeg vil sige det er en helt fantastisk ide som gæstemad. Ikke nok med blomkåls-calzone smager fantastisk, du kan også forberede hele molevitten i god tid, inden gæster ankommer.

Voila… Så har du en opskrift på nem og utrolig lækker gæstemad!

Tip! Når du har prøvet opskriften her, kan du med fordel kaste dig ud i at lave dine egne personlige favoritter, og fylde dine blomkåls-calzoner med alt hvad dit hjerte begærer.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Smagfuld blomkåls-calzone med skinke, ost, tomatsovs, spinat & asparges
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
Blomkåls-calzone
  • 1 blomkål a' cirka 500-600 gram
  • 4 æg
  • 75 gram revet mozzarellaost
  • 2-3 tsk tørret oregano
  • 1½ tsk hav- eller stensalt
  • ½ tsk friskkværnet sort peber
Tomatsovsen
  • 1 dl tomatpasata eller flåede tomater
  • 1 tsk paprika
  • 1 dusk frisk basilikum eller 2-3 tsk tørret basilikum
  • ½ tsk hav- eller stensalt
Fyld til din blomkåls-calzone
  • 50 gram revet mozzarellaost
  • 300 gram skinkestrimler eller andet valgfrit kødfyld
  • 1-2 håndfulde skyllet frisk spinat
  • 4-5 grønne asparges
  • 1 snack-peber
Tilberedning
  1. Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
  2. Skyl blomkålen, og kør det igennem foodprocessorens mellemste rivejern, så du får lavet blomkålen til blomkålsris.
  3. Beklæd en bradepande med et stykke bagepapir. Fordel blomkålsrisene på bagepladen, sæt bagepladen i ovnen, og tilbered blomkålsrisene i 10 minutter. Vend jævnligt rundt i blomkålsrisene.
  4. Bland de varme blomkålsris med resten af calzone-ingredienserne, og spred blomkåls-oste-blandingen på bagepapiret i cirka 30 cm x 30 cm og i cirka 1 cm tykkelse.
  5. Sæt bradepanden tilbage i ovnen, og tilbered blomkåls-oste-blandingen yderligere 10 minutter.
  6. Mens blomkåls-oste-dejen tilberedes, knækkes bunden af de grønne asparges, hvorefter de blancheres med kogende vand. Snit efterfølgende de grønne asparges i små 2-3 centimeters stykker.
  7. Purer/bland ingredienserne til tomatsovsen i en skål med en stavblender.
  8. Tag bradepanden med den forbagte blomkåls-oste-blanding ud af ovnen. Fordel så tomatsovs, skinke, spinat, halvdelen af de snittede asparges, samt halvdelen af mozzarellaosten.
  9. Fold siderne af calzonen(blomkåls-oste-blandingen) ind over fyldet i midten. Dette gøres lettest ved at løfte i bagepapiret.
  10. Fordel så resten af mozzarellaosten, snittet snack-peber, de sidste snittede asparges, samt en drys oregano på calzonens top. Giv calzonen en sidste tur i ovnen i 10-12 minutter ved 200 grader varmluft.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

 

Få GRATIS tips og ideer til at leve bedre » Følg med på YouTube, Facebook og Instagram

6 KOMMENTARER

  1. Synes da bestemt IKKE det lyder kompliceret,,,,ihvertfald ikke hvis man er vant til at lave “alm.” pizza fra bunden

    • Hej Ina

      Jeg har ikke beregnet kaloriemængden i hele opskriften.

      Det kan du nemt selv gøre i fx MyFitnessPal hvis du ønsker det.

      – Glæd dig til et velsammensat, smagfuld og behageligt mættende måltid.

      Ha’ en skøn dag 😀

Please enter your comment!
Please enter your name here