Bønne-tomatsalat med fetaost og purløg » Nem tilbehørsopskrift

Bønne-tomatsalat med fetaost og purløg » Nem tilbehørsopskrift
Bønne-tomatsalat med fetaost og purløg » Nem tilbehørsopskrift

Nyd en bønne-tomatsalat som tilbehør

Prøv min nemme og smagfulde tilbehørsopskrift på bønne-tomatsalat med fetaost og purløg » Sund tilbehørsopskrift til travle hverdage!

Førhen faldt jeg ofte i “tilbehørsfælden”. Jeg begyndte altid min madplanlægning på omtrent følgende måde: “Lad os snuppe noget (indsæt selv kød/proteinkilde) fx culotte, kylling, fisk osv.”, hvorefter resten af måltidet blev planlagt.

Lad os lege lidt videre med forestillingen om en culottesteg. Når proteinkilden (kød) er besluttet, bliver det (måske) sværere, for hvad skal tilbehøret til culotten være.

Spis sundere tilbehør til dine måltider

Det er nemt at ende i kalorierige tilbehørstyper som fx pommes frittes. Junk-fælden ift. til valg af tilbehør, var præcis hvad jeg igen og igen faldt i for flere år siden: Ud med en pose frost pommes frites fra fryserne, klip, klip – og så var der tilbehør.

Nå, den tilbehørsfælde kender du godt?

Nej, der er ikke noget i vejen med frost pommes frites fra fryseren. Men bliver det for ofte, kan junk-fælden og andet energitæt mad nemt spænde ben for en sund vægtbalance. Det oplevede jeg, og måske du genkender at sidde fast i tilbehørsfælden?

Ønsker forandring? kræver det en adfærdsændring (du må handle anderledes).

Vanens magt er stærkt, og vi må øve os i, at tænke, lave og spise sundere tilbehør med flere grøntsager som primært tilbehør. Brug din nysgerrighed, og find frem til hvilke mindre energitætte tilbehørstyper, du godt kan lide.

Hvis grøntsager overhovedet er i din opmærksomhed, vil det typisk være til allersidst, det tænkes ind i måltidet. De sunde, kalorielette, fiberrige og vitaminholdige grøntsager bliver ofte nedprioriteret og desværre ofte helt eller delvist udeladt.

Ofte med det resultat at grøntsagstilbehøret bliver kedeligt, tilberedt ærgerligt og serveret trist, hvorfor de fleste skræmmes tilbage til gamle “junk-mønstre”.

 

En genistreg til holdbart vægttab og vægtbalance

Jo mere mæthed vi får pr. kalorie, des nemmere vil det typisk være at reducerer mængden af kalorier vi dagligt indtager. Forudsætningen for vægttab er kalorieunderskud, hvorfor mere mæthed pr. kalorie er en genistreg til at få bedre styr på vægten.

Det er ofte en vandvittig enkel, men effektiv ide, at du laver din egen personlige favoritliste over sundt grøntsagstilbehør. Det sikrer dig nemlig, at du kvikt kan få styr på tilbehøret til dine proteinkilder, og så undgår du at tilbehørsfælden klapper igen og igen.

Find over 100 sunde tilbehørsopskrifter her på LEVBEDRE.DK

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

4.86 fra 1 stemmer
Bønne-tomatsalat med fetaost og purløg » Nem tilbehørsopskrift
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
  • 400 gram frosne haricots verts bønner
  • 3 stk store tomater eller 8 små tomater
  • 50 gram puckost / fetaost / ostetern
  • 1 løg
  • 1 dusk frisk purløg
Sådan gør du:
  1. Find en gryde, og fyld den med 1-2 centimeter vand i bunden.
  2. Bring vanden i kog, hæld haricots verts bønnerne i vandet, og lad bønnerne damp/koge i 2-3 minutter.
  3. Hæld vandet fra, og lad haricots verts bønnerne dampe af, mens resten af salatingredienserne klargøres.
  4. Skræl, og skær løget i tynde skiver. Skil løgskiverne fra hinanden, så løget laves til løgringe.
  5. Rens og snit det friske purløg.
  6. Skær puckosten i tern (hvis ikke du anvender ost som allerede er i tern).
  7. Bland haricots verts bønnerne, tomaterne og løgringene sammen i en passende serveringsskål. Top af med purløg og ostetern.

Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!


Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her