Ovnbagte knoldsellerifritter med salt og peber ala “Pommes frites”

Ovnbagte knoldsellerifritter med smør, salt og peber ala Pommes frittes
Ovnbagte knoldsellerifritter med smør, salt og peber ala Pommes frittes

Knoldsellerifritter bagt i ovn?

Nem og lækker opskrift på ovnbagte knoldsellerifritter ala pommes frittes af rodfrugter

De nemme og lækre knoldsellerifritter er godt alternativ til almindelige kartoffel pommes frites. Anvend dem som tilbehør til fx koteletter, kylling, steak osv. Knoldsellerifritterne smager skønt, og så de ekstremt nemme at lave.

Win-Win-Win.

 

Værd at vide, når vi bruger olie, smør og andet fedtstof…

1 spiseskefuld olie indeholder 138 kalorier, hvilket modsvarer 125 gram kyllingbryst. Nu tænker du nok, hvorfor denne information er vigtigt.

Hvis du har et mål, ønske og en drøm om et vægttab, så er den eneste vej til fedttab – et kalorieunderskud. Derfor giver det mening at vide, at fedt er det mest energitætte makronæringsstof vi har på hele 9 kalorier per gram – mod 4 for protein og kulhydrat.

Fedtforskrækkethed er forfærdeligt, mens fedtbevidsthed er fordelagtigt.

 

Med bevidsthed om ovenstående. Spørg så dig selv om:

  • Hvad du tror der mætter mest af 1 spsk olie eller 125 gram kylling?
  • Hvad overser du pt. af flydende kalorier, når du spiser ude og hjemme?

Sunde mængder er vejen frem. Spot dine oversete kaloriefælder. Juster din tilgang, din plan og din bevidsthed, så er det bare et spørgsmål om tid, før du lykkes!

 

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

4.86 fra 1 stemmer
Smørbagte knoldselleri fritter
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
  • 1 helt Knoldselleri
  • 25 gram smør eller 1-2 spsk olie
  • 1-2 tsk salt
  • 1 tsk peber (gerne friskkværnet sort)
Sådan gør du:
  1. Skær overfladen af knoldsellerien rent, halver det og snit knoldselleri fritterne ud i passende størrelser.
  2. Klar smørret eller anvend olivenolie, og pensel knoldfritterne på alle sider, mens de ligger på en bradepande.
  3. Alternativt kan du tage en stor frysepose og blande knoldfritter og klaret smør/olivenolie i posen. Ryst posen godt og fordel knoldsellerifritterne på bradepanden.
  4. Krydder knoldfritterne med salt og peber.
  5. Tænd ovnen på 160 grader varmluft og giv knoldfritterne ca. 30 - 40 minutter, alt efter hvilken finish du ønsker.

Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!


Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her