Smørstegte blomkålsrösti med friskhakket persille og havsalt

Smørstegte blomkålsrösti med friskhakket persille og havsalt
Smørstegte blomkålsrösti med friskhakket persille og havsalt

4 Personer

Hands-on:  10min – Total tid:  25min
LCHF | PALEO | LOW-CARB | KETOGENIC

Smagfuldt tilbehør…

Her får du opskriften til et anderledes og lækkert tilbehør, der fylder din krop med sunde grøntsager, mætter godt og smager så fuglene synger!

Jeg bliver forsat overrasket og inspireret over nye og spændende måder at anvende blomkål på. Hvis du vil være nysgerrig på alle opskrifterne, hvor blomkål indgår i, så klik på følgende link: “blomkål”eller brug tag-skyen i højre side her på LEVBEDRE.DK.

Lov mig at servere de sprøde blomkålsrösti for dine børn – de vil ret sikkert elske dem. Smagen af blomkål er ikke gennemtrængende, og smøret gør dem sprøde og lækre.

» Jeg håber, du har lyst til at dele den lækre opskrift… » Tak!

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Smørstegte blomkålsrösti med friskhakket persille og havsalt
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
  • 1 blomkål
  • 1 stort dusk frisk persille
  • 2 æg
  • 1 tsk hav- eller stensalt
  • 2 tsk loppefrøskaller / psyllium husk (kan udelades)
  • Friskkværnet sort peber
  • 25 gram smør eller klaret smør til stegning
Tilberedning
  1. Skyl, rens snit blomkålen groft, så den kan køres en tur igennem din foodprocessor med et snittejern i. Alternativt, hvis ikke du har en foodprocessor, kan blomkålen rives i hånden.
  2. Rens og snit persillen. Bland persillen og den revne blomkål i en skål med to hele æg, loppefrøskaller(psyllium husk), salt og peber.
  3. Smelt smøret på en stor pande og fordel blomkålsblandingen, som når du laver frikadeller. Tryk dem lidt flade og lad röstiene stege til de er gyldne, hvor efter de vende og steges gyldne på den anden side.
  4. Hvis du fx har en rest fra blomkålsris eller lignende, kan denne rest fint anvendes sammen med eller i stedet for frisksnittet blomkål.

 Retten kan anvendes i LCHF-, LOW-CARB-, Paleo- og Stenalderkøkkenet

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

7 KOMMENTARER

    • Hej Katrine, fik du stegt dine blomkålsrösti helt sprøde på den ene side, før du forsøgte at vende dem?

      Kan du have lavet dem lidt store i det? I så fald vil de blive noget svære at vende, hvorfor de kan ende med at falde fra hinanden.

      Jeg kan høre du også har prøvet ekstra husk og æg – super godt tænkt, hvis du føler at “dejen” skal jævnes lidt.

      Det svært at sige, hvad der præcist har drillet, jeg håber dog ovenstående kan give dig mod på at prøve igen 😉

      Ha’ det fantastisk

  1. Her er mine bedste tips til at give dig succes med tilberedning af blomkålsrösti 😉

    – Sørg for at anvende godt med smør.

    – Lav dine blomkålsrösti mine, så er de nemmere at vende.

    – Læg dem ikke for tæt op af hinanden, så kan du nemmer få spartlen ind under röstiene.

    – Sørg for at stege dem god sprøde på den ene side, før de vendes, så er det meget nemmere.

    – Anvend en bred spartel til at vende röstiene med.

    – Giv evt. dine blomkålsrösti lavere varme i længere tid.

    – Tildæk evt. panden i halvdelen af stegetiden med låg eller stanniol. Det vil stråle varmen ned på den utilberedte side, så den sætter sig lidt, hvilket gør dem nemmere at vende.

    – Forsøg dig frem med lidt flere loppefrøskaller(husk)

    – Anvend evt. en nyere slip let pande.

    Rigtig god fornøjelse og super god dag!

  2. Jeg har lavet hele portionen på en gang som en æggekage vendt den på et stort låg havde ingen persille kom så et hakket løg i

Please enter your comment!
Please enter your name here