Smørstegte kullerfileter » den bedste fiskeopskrift
Prøv en nem og lækker fiskeopskrift på smørstegte kullerfileter med fiberpanering og havsalt, og nyd en mundvandsprovokerende livret
Smørstegte fisk uden panering smager bestemt skønt. Når det er sagt, er paneringen med til at løfte smagsoplevelsen, og give fisken en sprød og lækker stegeskorpe.
Spiser du efter LCHF/Low-Carb kostretningen, er du glutenallergiker eller ønsker du af en anden grund at undgå rasp, mel og anden kulhydratrig panering, så prøv paneringen her.
Vigtig at vide om panering i forhold til vægttab
Når vi har fat i paneringssnakken, er det vigtigt at huske at alverdens velsmagende panering suger en helt masse fedt fra panden, og derved gør en ellers meget kalorielet fisk meget mere kalorietung, hvilket ikke er en fordel, hvis du ønsker vægt-/fedttab.
Findes der andre muligheder til panering af fisk?
Jeg har efterhånden været vidt omkring for at finde en alternativ favoritpanering. Jeg har paneret fisk med mandelmel, pulveriserede flæskesvær, hørfrømel og alt muligt andet.
De fleste resultater er blevet ganske fornuftige, og måltidet har smagt dejligt, men helt oppe at ringe var jeg ikke over paneringerne. Derfor fortsatte jeg eksperimenterne i mit køkken, og fandt til sidst frem til den panering, som kullerfileterne her er paneret med.
Tip! Som tilbehør til fisken, kan jeg anbefale denne skønne broccolisalat med sprød bacon, ellers kan du vælge en af de andre salater her » klik her og find alle salaterne.
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 600-700 gram kullerfileter, rødspætter, torsk eller anden fisk
- 2-3 æggeblommer
- ½ dl pofiber
- ½ dl sesammel
- 1 økologisk citron (Skal i paneringen og skiver af citron til servering)
- 1 tsk fint havsalt eller almindelig salt
- 1 drys flagesalt til serveringen (kan udelades)
- 25 gram smør
- Hæld æggeblommerne i en dyb tallerken og pisk dem sammen med en gaffel.
- Bland pofiber, sesammel, salt og revet citronskal i endnu en dyb tallerken.
- Stik en stor pande en smørklat, og giv panden middel til høj varme.
- Vend kullerfileterne i æggeblomme, og herefter i paneringen, hvorefter de panerede fisk lægges fra i smørret på panden.
- Steg kullerfileterne sprøde i cirka 2-3 minutter per alt afhængig af tykkelsen.
- Efterhånden som fiskene bliver stegt færdig, lægges de af på en tallerken, og serveres med citronskiver og flagesalt. Voila!
Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC | PALEO
– Bon appétit –
[mailmunch-form id="617934"]
Du skriver, at man både skal bruge citronskal og -saft. Skallen kommer i paneringen… Hvornår bruges saften?
Hej Caroline,
Saften serveres i citronskiverne, når fisken serveres.
Jeg uddyber det lige en smule mere i opskriften, så ikke der er tvivl om det.
Tak – Ha’ en fantastisk dag 😀