Broccolisalat med sprød bacon, valnødder og solsikkekerner

Broccolisalat med sprød bacon, valnødder og solsikkekerner
Broccolisalat med sprød bacon, valnødder og solsikkekerner

Hvad siger du til broccolisalat med sprød bacon?

Prøv min nemme og lækre tilbehørsopskrift på broccolisalat med sprød bacon, valnødder og solsikkekerner »  Perfekt til de fleste livretter

Broccolisalat er og bliver en af mine tilbehørsfavoritter. Den lækre broccolisalat med sprød bacon, valnødder og solsikkekerner passer fantastisk som tilbehør til fjerkræ, lam, ko og gris. Ja, sågar da jeg serverede broccolisalaten til laks, var det lækkert.

Her får du virkelig en skøn tilbehørsopskrift, der kan anvendes både som en let frokost i sig selv eller som tilbehør til et af dagens hovedmåltider.

Sidste gang jeg lavede broccolisalaten, spiste jeg den til kalveculotte og kroketter lavet af revet knoldselleri. Åh gud, det smager så fuglende synger!

Hvis du har lyst til at prøve den omtalte opskrift selv, finder du linket her: Ultramør kalveculotte med sprøde knoldselleri-kroketter og broccolisalat

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

4.86 fra 1 stemmer
Broccolisalat med sprød bacon, valnødder og solsikkekerner
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
Dressing
  • 2,5 dl creme fraiche eller yoghurt (jo lavere fedtprocent, des færre kalorier)
  • ½ lime - saften fra den halve lime
  • ½ tsk sort peber (gerne friskkværnet)
  • ½ salt
Broccolisalaten
  • 500 gram broccoli (cirka et almindeligt broccoli)
  • 125 gram bacon i tern
  • 1 lille rødløg
  • 8-10 valnødder
  • 1-2 spsk solsikkekerner
Sådan gør du:
  1. Steg baconternene sprøde på en pande ved middel til høj varme. Fortsæt evt. opskriften imens.
  2. Rens og skær broccolien i meget små buketter. Hæld broccolibuketterne i en gryde med 1 centimeter vand i bunden. Bring vandet i kog, og lad broccolibuketterne dampkoge i 1 minuts tid.
  3. Køl broccolibuketterne af under rindende koldt vand, og dræn herefter broccolien for vand.
  4. Bland alle ingredienserne til dressingen sammen i en skål. Skræl og snit rødløget.
  5. Bland det afkølede broccoli, snittet rødløg og ⅔ dele af baconternene med dressingen. Top din broccolisalat af med den sidste del bacontern, solsikkekernerne og valnødderne.

Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!


Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

[mailmunch-form id="617934"]

2 KOMMENTARER

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her