Smørstegte kullerfileter med fiberpanering, havsalt og citron

4 Personer

Hands-on tid: 15min – Total tid: 15min
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC | PALEO

Alternativ panering til din fisk… 

Smørstegte fisk uden panering smager bestemt skønt. Når det er sagt, er paneringen med til at løfte smagsoplevelsen, og give fisken en sprød og lækker stegeskorpe.

Spiser du efter LCHF/Low-Carb kostretningen eller af anden grund ønsker at undgå rasp, mel og andre kulhydrat-paneringer, så får du her et bud på en anderledes panering.

Tip! Når vi har fat i paneringssnakken, så er det vigtigt at understrege at alverdens velsmagende panering suger en masse fedt fra panden, og derved gør en ellers meget kalorielet fisk meget mere kalorietung. Blot en info hvis du ønsker et vægt-/fedttab.

Hvilke andre muligheder har vi til at panere vores fisk med? 

Jeg har efterhånden været vidt omkring for at finde en alternativ favoritpanering. Jeg har paneret fisk med mandelmel, pulveriserede flæskesvær, hørfrømel og alt muligt andet.

De fleste resultater er blevet ganske fornuftige, og måltidet har smagt dejligt, men helt oppe at ringe var jeg ikke over paneringerne. Derfor fortsatte jeg eksperimenterne i mit køkken, og fandt til sidst frem til den panering, som kullerfileterne her er paneret med.

Tip! Som tilbehør til fisken, kan jeg anbefale denne skønne broccolisalat med sprød bacon, ellers kan du vælge en af de andre salater her » klik her og find alle salaterne.

Hvem vil du prøve denne lækre opskrift af på?
» Del opskriften med dem nu, så de ved de, de bliver inviteret.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Smørstegte kullerfileter med fiberpanering, havsalt og citron
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 15
 
Ingredienser
  • 600-700 gram kullerfileter, rødspætter, torsk eller anden fisk
  • 2-3 æggeblommer
  • ½ dl pofiber
  • ½ dl sesammel
  • 1 økologisk citron (Skal i paneringen og skiver af citron til servering)
  • 1 tsk fint himalaya salt
  • 1 drys flagesalt til serveringen (kan udelades)
  • 25 gram smør
Tilberedning
  1. Hæld æggeblommerne i en dyb tallerken og pisk dem sammen med en gaffel.
  2. Bland pofiber, sesammel, salt og revet citronskal i endnu en dyb tallerken.
  3. Stik en stor pande en smørklat, og giv panden middel til høj varme.
  4. Vend kullerfileterne i æggeblomme, og herefter i paneringen, hvorefter de panerede fisk lægges fra i smøret på panden.
  5. Steg kullerfileterne sprøde i cirka 2-3 minutter per alt afhængig af tykkelsen.
  6. Efterhånden som fiskene bliver stegt færdig, lægges de af på en tallerken, og serveres med citronskiver og flagesalt. Voila!

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

2 KOMMENTARER

Please enter your comment!
Please enter your name here