Smørstegte rosenkål med mandelsplinter, havsalt og parmesanost

Smørstegte rosenkål med mandelsplinter, havsalt og parmesanost
Smørstegte rosenkål med mandelsplinter, havsalt og parmesanost

Den bedste opskrift på rosenkål

Glem evt. dårlige rosenkålsminder! Prøv de smørstegte rosenkål med mandelsplinter, parmesanost og havsalt som tilbehør til din mad

Jeg slæbte selv rundt på dårlige barndomsminder om rosenkål – der skulle spises, hvilket i årevis fik mig til at undgå rosenkål i enhver afskygning. Måske du kender det?

Din vej til mindre kræsenhed, mere frihed og mere madglæde

For efterhånden en del år siden, besluttede jeg mig for at arbejde med min kræsenhed. Ikke bare i forhold til rosenkål, men helt generelt. Jeg eksponerede mig selv for en eller flere udfordrende madelementer – flere gange hver uge.

Smagsløgene kan virkeligt tilvænne sig nye og udfordrende smag med tiden, for den dag i dag spiser jeg stort set alt. Jeg vandt over min kræsenhed i små udfordrende skridt.

Er du også kræsen, og vil du gerne være mere fri?

Prøv at udfordre dig selv på samme måde. Begynd at skrive nye og/eller udfordrende madvarer på indkøbssedlen. Køb madvarerne med hjem. Læg dem gerne synligt.

Tilgængelighed og synlighed + en smule bevist vilje til at ville, kan nemt være din vej til mindre kræsenhed, mere frihed og mere madglæde – resten af dit liv! 

 

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Smørstegte rosenkål med mandelsplinter, havsalt og parmesanost
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
  • 500 gram friske rosenkål
  • 3 spsk mandler
  • 25 gram fintrevet parmesanost
  • 1 tsk havsalt eller almindelig salt
  • 1 tsk friskkværnet sort peber
  • 20 gram smør
Sådan gør du:
  1. Snit bunden af rosenkålene, og pil de yderste blade af, så rosenkålene er pæne.
  2. Skyl dine trimmede rosenkål under rindende vand, og del dem i halve eller kvarte stykker.
  3. Giv en stor stegepande høj varme, og lad smørret brune af, inden de halve eller kvarte rosenkål tilføjes til panden.
  4. Smørsteg rosekålsstykkerne til de er gyldne på alle sider, hvilket typisk tager 5-7 minutter. Rør jævnligt rundt i rosenkålene under smørstegningen. Tilføj havsalt (eller salt) og peber undervejs.
  5. Tag de gyldne smørstegte rosenkål af panden, og server dem med finthakkede mandler (mandelsplinter) og finrevet parmesanost.

 

2 KOMMENTARER

  1. Hej Johnny ville det være ok at tilsætte røget mørbrad til rosenkålsretten og kalde det et måltid i så fald hvor meget og hvordan ender kalorieregnskabet så ?? Venligst Jane

    • Hej Jane,

      Det vil helt sikkert være en mulighed – en helt sikkert lækker mulighed.

      Røget mørbrad er en mager og proteinrig udskæring, så spis du dig bare mæt og glad i din foreslåede sammensætning – kalorieregnskabet er i fin balance.

      /JC

Please enter your comment!
Please enter your name here