SPÆNDER DINE DRIKKEVANER BEN FOR VÆGTBALANCEN?

SPÆNDER DINE DRIKKEVANER BEN FOR VÆGTBALANCEN
SPÆNDER DINE DRIKKEVANER BEN FOR VÆGTBALANCEN

DRIKKEVANER KAN FORHINDRE VÆGTTAB

Drikkekalorier er OK, hvis du har plads i energibudgettet, men de flydende kalorier kan nemt gøre dig tykkere

Når det kommer til vægttab, er det ikke kun vigtigt, hvad du spiser, for dine drikkevaner kan også nemt blive en vægtmæssig benspænder. Valg af drikkevarer kan have betydelig indflydelse på dit kalorieindtag og dermed vægtbalance.

Da det fx er nemt at sige: “Du skal bare drikke vand”, men de fleste vil nok være enige i, at det er rart at “få lov til” at drikke andet end vand, ikke sandt?

Ja, vand er sandsynligvis mest fornuftigt at drikke, ikke kun i forbindelse med vægttab, men generelt. Det er kaloriefrit, (forhåbentligt) rent, tørstslukkende, sund for tænderne og stort set gratis, men det smager jo ikke af så meget og kan blive lidt kedeligt.

Derfor ser vi herunder på nogle af alternativerne til vand og diskutere deres betydning for at lykkes med vægttab og vægtbalance.

SE OGSÅ: SÅDAN KAN ENERGIDRIKKE SPÆNDE BEN FOR VÆGTTAB

 

GØR DINE DRIKKEVANER SPÆNDENDE

Du kan sagtens gøre “vandsmagen” mere spændende, ved fx at tilsæt smag fra frisk frugt, citronsaft eller urter – uden det tilføjer nævneværdige kalorier.

SE HER: Tørstslukker » Sukkerfri citronlemonade med friske agurkeskiver

Trænger du til mere smagsvariation, kan du fx blandet light saft i vandet, og på den måde opnå en mere sensorisk smagsoplevelse. Light saftevand tilfører heller ikke nævneværdige kalorier til vand, og ej heller syre, der ikke er så godt for tænderne i længden.

Trænger du til brus og smag, så er kalorielette light og sukkerfrie sodavand et godt bud. De indeholder heller ikke nævneværdige kalorier, som deres sukkerholdige modparter gør. Ja, vand er bedre for tænderne i længden, men kulsyre kan altså noget.

Med light og sukkerfrie sodavand kan du nyde en sød smag uden at indtage en masse dårligt mættende kalorier som i fx almindelige sodavand. Ja, light og sukkerfrie sodavand indeholder kunstige sødestoffer, men tjek lige følge artiklen, hvis det bekymrer dig.

SE HER: NYDER DU LIGHT OG SUKKERFRIE (ASPARTAM) SODAVAND?

 

ALMINDELIG SODAVAND OG SAFT MED SUKKER

Som du indledningsvist læste, så kan almindelig sodavand med sukker være en betydelig kilde til overskydende kalorier. De indeholder ofte store mængder tilsat sukker, hvilket kan føre til vægtøgning og sundhedsproblemer over tid.

Så når du trænger til at nyde noget lækkert med brus, så overvej at begrænse indtaget af almindelige sukker-sodavand og vælg light-versionen i stedet. Gør det evt. gradvist stille og roligt, hvis du finder “skiftet” udfordrende.

Hvis vægttab og vægtbalance er vigtigt for dig, er det vigtigste, at du gradvist reducere mængden af dårligt mættende kalorier – selvom de smager godt. Det gælder i øvrigt ikke kun sodavand, men juice, smoothies, alkohol, kakao, “tung” café latte osv.

SE OGSÅ: STYR KALORIERNE I DIN KAFFE, CAPPUCCINO, LATTE MM.

 

AFSLUTTENDE TANKER OM DRIKKEVANER

Når det kommer til vægttabsunderstøttende drikkevarer, er vand klart vinderen. Det er hydrerende, kaloriefrit og understøtter generel sundhed. Kalorielette light sodavand kan være et acceptabelt alternativ, især når de hjælper dig til at reducere kalorier.

Almindelige sukkersodavand, juice, smoothies, kakao, alkohol og “tung” kaffe mm. bør kun nydes i moderation på grund af deres høje kalorie- og sukkerindhold.

SE HER: ER DU FESTABEN, DER ØNSKER SIG HOLDBART VÆGTTAB?

Husk, at valg af drikkevarer er en vigtig del af den samlede strategi for vægttab. At være bevidst om, hvad du drikker, kan hjælpe dig med at holde styr på dit kalorieindtag og arbejde mod dine sundheds- og vægtmål.

Er drikkekalorier en af dine lavthængende frugter, der æder af dit energibudget og spænder ben for drømmevægten?

Hvis ja, så begynd (allerede i dag) at reducere mængden af kalorierige drikkevarer eller udskift samme mængde til light fra i dag – ét lille skridt ad gangen!

SE OGSÅ: HOLDER DU (STÆDIGT) FAST I SODAVAND MED SUKKER?

Hvis indlægget hjælper dig, så del det gerne…

 

FÅ STYR PÅ DINE DRIKKEVANER

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her