SPRØDE BANANCHIPS KAN SPÆNDE BEN FOR VÆGTTAB

SPRØDE BANANCHIPS KAN SPÆNDE BEN FOR VÆGTTAB
SPRØDE BANANCHIPS KAN SPÆNDE BEN FOR VÆGTTAB

Kan du spise bananchips, mens du opnår vægttab?

Ja, du kan spise alt i sunde mængder. Men fx bananchips er meget energitætte, hvorfor de hurtigere spænder ben for dit vægttab

Det meste tørrede frugt smager skønt – typisk ret sødt. Tørret frugt er stærkt komprimeret frisk frugt. Det i sig selv øger energitætheden, hvilket gør det meget nemmere at indtage en større mængde kalorie på kortere tid. Haps, haps, haps…

Ikke nok med at fx tørrede bananchips indeholder langt flere kalorier pr. 100 gram end frisk banan. De sprøde tørrede bananchips er typisk også fritteret i kokosolie, hvilket øger energitætheden og kaloriemængden pr. 100 gram til hele 540 kalorier! 

Så selvom tørrede bananchips smager godt, er kalorieindholdet enormt, og forskellen på de tørrede bananchips og frisk banan vandvittig voldsom!

SE OGSÅ: SPISER DU (FOR) MANGE SUNDE NØDDER, KAN DU BLIV TYK

 

Er bananchips (eller anden snack) kalorierne værd?

Spørgsmålet er både vigtigt og væsentligt, hvis du ønsker at få eller holde styr på vægten. Tørret frugt kan nemlig hurtigt blive en snackfælde af de helt store, der spænder ben for dine kropsmæssige mål om vægtbalance eller et holdbart vægttab.

Nej, tørret frugt er ikke farligt og forbudt. Det smager skønt, og kan fint nydes som en del af en sund kost, hvis bare vi nyder dem med omtanke og i sunde mængder!

Måske du, som mange andre, har vænnet dig til at tømme poser og beholdere, når først du har taget hul på emballagen? Jeg tænkte det nok…

Når du af og til vågner op fra autopiloten, tænker du måske: “NU SKAL DET VÆRE SLUT”, hvorefter du forbyder alle fristelser – i nogle dage eller uger 🙁

Jo, nogle madvalg er nemme nok at undvære, men forbyder du mad, snacks og fristelser du nyder, elsker og holder af, er slankestrategien typisk uholdbar. Det kender du godt?

SE OGSÅ: SMÅ DAGLIGE VALG DER GØR DIG FEDERE ELLER SLANKERE

 

Skab holdbare vaneændringer i forhold til snacking

Forbyd ikke dine favoritsnacks, men reducer mængderne til sunde mængder. Hjælp dig selv til at spise mindre og nyde med god samvittighed, uden at spænde ben for dig selv.

SE OGSÅ: SNACK-TRICK » effektivt slanketrick til at få styr på vægten!

  • Køb mindre pakninger, selvom de måske er dyrere.
  • Portionspak større mængder til mindre – skab friktion mellem dig og spisning.
  • Placer aldrig fristende poser, pakker og kasser på sofabordet, mens du ser TV.
  • Forvent ikke at lykkes hele tiden, men vær nysgerrig på, hvad du kan forbedre.
  • Fortæl familien omkring dine ønsker, så de kan spille dig bedre og hjælpe dig.

Ovenstående er blot nogle af de mange effektive adfærdsgreb, du kan gøre brug af i kampen mod fristelserne og de fede kilo. Du kan nyde, uden at forbyde!

Husk at det handler mere om hvorfor og hvordan vi spiser, end hvad vi spiser!

SE OGSÅ: ADFÆRD SMITTER, og dine venner gør dig (måske) federe!

 

Hvis indlægget hjælper dig, så del det gerne…

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her