Nyd spidskålswraps med tun
Prøv min nemme, sunde og lækre madopskrift på spidskålswraps med tuncreme, sprød bacon og ristede champignoner
Jeg får hele tiden en masse skønne efterspørgsler i forhold til, om jeg vil udgive flere nemme, sunde og lækre opskrifter, og det vil jeg naturligvis gerne.
Nemme, sunde og lækre opskrifter er noget der hitter hos de fleste. Specielt hvis du har en travl hverdag eller ikke synes at krævende madlavning, er det fedeste i verden.
Bacon er lækkert, men er det ikke “usundt”?
Bacon er verdens bedste krydderi, men gør bacon os ikke overvægtige, giver os strammere tøj og rundere former, eller kan bacon forenes med vægttab og vægtbalance?
Alt du nyder, elsker og holder af, kan faktisk spises, mens du opnår vægttab og holder en sund vægtbalance. Kunsten ligger i at indtage sunde mængder. Du kan stadigvæk nyde, uden at forbyde, når du får styr på, hvad sunde mængder er for dig.
SE OGSÅ: Strikse madregler og forbud giver sjældent holdbart vægttab
TIP! Suppler med fordel måltidet op med en stor portion blandet salat, dampet broccoli, haricots verts bønner eller tilsvarende grønt. Tjek de over 200 tilbehørsopskrifter her.
SE OGSÅ: Jo, “sund” mad kan (også) gør dig federe og forhindre vægttab
Bliver måltidet for stort til en person, kan du jo dele med din bedre halvdel eller gemme resten af portionen til dagen efter.
Spis når du er (ægte) sulten. Stop når du er (føler dig) mæt. Brug ikke dig selv som skraldespand (ved at spise op, spise rester, spise for meget osv.).
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 2-3 spidskålsblade
- 1 dåse tun i vand
- 2-3 spsk creme fraiche (jo lavere fedtprocent, des færre kalorier)
- 50 gram bacon i tern eller skiver
- 1 glas champignoner
- 1 skvæt citronsaft
- ½ tsk salt
- ½ tsk friskkværnet sort peber
- + Tilføj gerne et ordentligt skud grøntsager som tilbehør
- Skær baconstykkerne i tern (hvis ikke de allerede er i tern). Steg ternene sprøde på en pande ved middel til høj varme.
- Når baconternene er sprøde, tages de af panden. Hæld det meste af baconfedtet bort.
- Dræn champignonerne for vand, og rist dem til de er gyldne, i noget af det tilbageværende baconfedt (jo mindre des færre kalorier) ved middel til høj varme.
- Dræn tunen for vand, og bland tunen i en skål med creme fraiche, salt, peber, citronsaft og halvdelen af det sprødstegte bacon, samt halvdelen af de fritterede champignons.
- Fordel fyldet i 2-3 spidskålsblade, og fold bladene om fyldet til faste spidskålswraps. Er bladende for sprøde til at folde, kan de overhældes med kogende vand nogle gange.
- Nyd dine spidskålswraps med resten af det sprødstegte bacon og de fritterede champignoner.
Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
– Bon appétit –
[mailmunch-form id="617934"]