Har du smagt squash-calzone?
Prøv min nemme, sunde og lækre opskrift på squash-Calzone med kylling, spidskål, tomat og parmesanost » Nyd en smagfuld livret
Har du fulgt med længe, ved du, at jeg er vild med blomkålscalzoner. Her er en andet bud på en smagfuld calzone med masser af grøntsager. Variation kan bidrage til fornyet lyst til madlavning, madinspiration og forkæle vores smagsløg på nye og skønne måder.
Denne squash-calzone (eller squashrulle) er lavet af squash og æg. Herefter er calzonen fyldt med saftige kyllingestykker, spidskål, tomat og parmesanost. Eksperimenter gerne med at fylde din egen squash-calzone med favoritfyld, du elsker.
Hvis du er helt ny her i mit sundhedsunivers, synes jeg lige du skal have min top 3 over blomkålscalzoner.
TOP 3 OPSKRFTER PÅ BLOMKÅLSCALZONE
- Blomkålscalzone med soltørrede tomater, skinke, pepperoni og pikantost
- Blomkålscalzone med oksekød, tomatsovs, peberfrugt, løg og pikantost
- Blomkåls-cheddarcalzone med tomatsovs, kylling og pepperoni
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 1 mellem til stor squash
- 400 gram forstegt kyllingbryst skåret i strimler
- 4 æg
- ½ spidskål
- 250 gram små tomater
- 1 gulerod
- 1 lille dåse tomatpuré
- 50 gram parmesanost eller mozzarellaost
- 1-2 spsk tørret oregano
- 1 tsk salt
- 1 tsk peber
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Skyl squashen. Strimmel squashen med et juliennejern eller riv den på et rivejern. Pres så meget væde ud af squashstrimlerne som muligt.
- Anbring den revne squash i en skål. Slå æggene ud i skålen, og tilføj salt, peber og oregano. Rør herefter squash-æggemassen godt rundt.
- Beklæd en bageplade med bagepapir, og fordel squash-æggemassen på bagepladen i et cirka 0,5 - 1 cm jævnt lag. Sæt bagepladen i ovnen, og bag squash-æggemassen i cirka 15 minutter.
- Tag den forbagte squash-æggemasse ud af ovnen, og fordel ⅔ af tomatpuréen, den stegte kylling, snittet spidskål, strimlet gulerod, 6-8 halve små tomater og ⅔ parmesanost på calzonens midte.
- Fold hver af siderne indover midten, ved at trække bagepapiret ind over midten. Bagepapiret løsnes herefter forsigtigt fra den foldede squash-calzonedej.
- Fordel resten af tomatpuréen og parmesanosten ovenpå squash-calzonens top, drys med oregano og bag herefter squash-calzonen i yderligere 5-10 minutter.
- Server squash-calzonen med resten af den snittede spidskål, halve tomater og strimlet gulerod.
Opskriften er diabetes-venlig Nyd mine nemme, sunde og lækre retter som diabetiker!
Madopskriften passer til kostretningerne
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC | PALEO
– Bon appétit –
[mailmunch-form id="617934"]