
4 Personer
Hands-on tid: 15min – Total tid: 40min
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC
Virkelig lækkert…

Du skylder dig selv at prøve blomkålscalzone. Om du starter med at prøve denne her eller en af mine andre calzoneopskrifter er op til dig.
Opskriften her udspringer af et forsøg, hvor jeg dels prøvede at springe en arbejdsgang over, for at gøre opskriften hurtigere og nemmere at lave, og så forsøgte jeg mig også med, at lave “dejen” til calzonen uden mozzarellaost.
Mest fordi jeg ikke have mozzarellaost, og så for at se, hvordan det ville være at undlade det.
Begge dele lykkedes! Jeg elsker, når noget kan gøres smartere, nemmere eller bedre 🙂
Rigtig god fornøjelse med opskriften!
Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”
- 1 blomkål (medium til stort)
- 5 æg
- 1 tsk oregano
- 1½ tsk salt
- ½ tsk peber
- 500 gram hakket oksekød
- Krydderiblanding af: 1 tsk salt, ½ tsk peber, 1 tsk paprika og 1 tsk oregano
- 75 gram Buko pikantost (eller andet lækker flødeost)
- ½ peberfrugt i skiver
- 1 lille dåse tomatpuré
- 1 tsk oregano
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Skyl og snit blomkålet i mindre stykker, så stykkerne kan gå i foodprocessoren. Riv blomkålsstykkerne til blomkålsris på foodprocessorens mellemste rivejern.
- Beklæd en bradepande med et stykke bagepapir, og bland så blomkålsrisene med æg, oregano, salt og peber på bagepapiret. Pres herefter calzonedejen ud i et jævnt lag i cirka 30 cm x 30 cm og 1 cm i tykkelsen.
- Bag calzonedejen 10 minutter i ovnen, til den har en gylden overflade.
- Grib en stor pande, og brun det hakkede oksekød af i 4-5 minutter sammen med krydderiblandingen.
- Tag den forbagte calzonedej ud af ovnen. Fordel pikantosten ud over hele calzonedejen. Fyld derefter det brunede oksekød, samt fintsnittet løg og peberfrugt på den midterste del af calzonedejen.
- Fold herefter hver af siderne indover midten. Det gøres nemmest ved at trække bagepapiret med calzonedejen ind over midten, hvorefter bagepapiret løsnes fra den foldede calzonedej igen.
- Top blomkålscalzonen af med tomatpuré, oregano og peberfrugt. Færdigbag så calzonen i ovnen i cirka 15 minutter.
Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂
– Bon appétit –
KUN 1 PLADS TILBAGE
Et Onlineforløb tilpasses 100% til dig, dit liv og din hverdag. Vi har løbende motiverende, engagerende og personlige sessioner, hvor jeg hjælper, støtter og guider dig til at lykkes med at nå dine mål og få de resultater, du ønsker – et skridt ad gangen!
Tid til at prioritere dig selv, din krop og dit liv?
Stil spørgsmål, få svar og hør mere om Online Coaching.
Super lækker ret. Vi havde ikke lige et blomkål, så vi brugte gulerødder og squash i stedet. Ikke sidste gang det skal laves. Tak for inspiration.
Fantastisk mix I fik lavet – sådan
Tusinde tak fordi du følger med 😀
God weekend