Blomkålscalzone med oksekød, tomatsovs, peberfrugt, løg og pikantost

Blomkålscalzone med oksekød, tomatsovs, peberfrugt, løg og pikantost
Blomkålscalzone med oksekød, tomatsovs, peberfrugt, løg og pikantost

4 Personer

Hands-on tid: 15min – Total tid: 40min
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC

Virkelig lækkert…

Blomkålscalzone - Et tværsnit af calzonen
Blomkålscalzone – Et tværsnit af calzonen

Du skylder dig selv at prøve blomkålscalzone. Om du starter med at prøve denne her eller en af mine andre calzoneopskrifter er op til dig.

Opskriften her udspringer af et forsøg, hvor jeg dels prøvede at springe en arbejdsgang over, for at gøre opskriften hurtigere og nemmere at lave, og så forsøgte jeg mig også med, at lave “dejen” til calzonen uden mozzarellaost.

Mest fordi jeg ikke have mozzarellaost, og så for at se, hvordan det ville være at undlade det.

Begge dele lykkedes! Jeg elsker, når noget kan gøres smartere, nemmere eller bedre 🙂

 

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Blomkålscalzone med oksekød, tomatsovs, peberfrugt, løg og pikantost
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser
Blomkåls-calzone
  • 1 blomkål (medium til stort)
  • 5 æg
  • 1 tsk oregano
  • 1½ tsk salt
  • ½ tsk peber
Fyld til din blomkålscalzone (brunes af på panden i 4-5 minutter)
  • 500 gram hakket oksekød
  • Krydderiblanding af: 1 tsk salt, ½ tsk peber, 1 tsk paprika og 1 tsk oregano
  • 75 gram Buko pikantost (eller andet lækker flødeost)
Topping
  • ½ peberfrugt i skiver
  • 1 lille dåse tomatpuré
  • 1 tsk oregano
Tilberedning
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Skyl og snit blomkålet i mindre stykker, så stykkerne kan gå i foodprocessoren. Riv blomkålsstykkerne til blomkålsris på foodprocessorens mellemste rivejern.
  3. Beklæd en bradepande med et stykke bagepapir, og bland så blomkålsrisene med æg, oregano, salt og peber på bagepapiret. Pres herefter calzonedejen ud i et jævnt lag i cirka 30 cm x 30 cm og 1 cm i tykkelsen.
  4. Bag calzonedejen 10 minutter i ovnen, til den har en gylden overflade.
  5. Grib en stor pande, og brun det hakkede oksekød af i 4-5 minutter sammen med krydderiblandingen.
  6. Tag den forbagte calzonedej ud af ovnen. Fordel pikantosten ud over hele calzonedejen. Fyld derefter det brunede oksekød, samt fintsnittet løg og peberfrugt på den midterste del af calzonedejen.
  7. Fold herefter hver af siderne indover midten. Det gøres nemmest ved at trække bagepapiret med calzonedejen ind over midten, hvorefter bagepapiret løsnes fra den foldede calzonedej igen.
  8. Top blomkålscalzonen af med tomatpuré, oregano og peberfrugt. Færdigbag så calzonen i ovnen i cirka 15 minutter.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

 

Please enter your comment!
Please enter your name here