Blomkålscalzone med soltørrede tomater, skinke, pepperoni og pikantost

Blomkålscalzone med soltørrede tomater, skinke, pepperoni og pikantost
Blomkålscalzone med soltørrede tomater, skinke, pepperoni og pikantost

4 Personer

Hands-on tid: 15min – Total tid: 30min
LOW-CARB | LCHF | KETOGENIC | PALEO

Endnu en favorit…

Opskriften udspringer af et forsøg på at optimere min oprindelige calzoneopskrift. Dels er  en arbejdsgang sprunget over, for at gøre opskriften hurtigere og nemmere, og så er “calzonedejen” lavet uden mozzarellaost – mest fordi jeg var løbet tør for ost 😉

Det lykkedes fantastisk godt, og forsøget viste mig, at calzonen kan laves smartere og nemmere, samt at det er muligt at undlade mozzarellaosten i “dejen”, og på den måde spare kalorier, hvis vi ønsker det – uden at gå på kompromis med resultatet 🙂

Tip! Mange har spurgt om færdigsnittede blomkålsris (både rå og frosne) kan anvendes, og det de sagtens. “Tricket” gør opskriften endnu nemmere for dig. Vær blot opmærksom på at frosne blomkålsris kan indeholde en del vand der kan kræve en øget tilberedningstid.

Tip! For Paleo-version kan flødeosten udskiftes med tomatpuré, hvilket forsat byder på en virkelig lækker madopskrift og livret.

Rigtig god fornøjelse med opskriften!

Pssst… “Når du har prøvet opskriften, så del gerne din oplevelse nedenfor ;-)”

5 from 1 reviews
Blomkålscalzone med soltørrede tomater, skinke, pepperoni og pikantost
Forfatter: 
Hands-on tid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal portioner: 4
 
Ingredienser:
Blomkåls-calzone
  • 1 blomkål (medium til stort)
  • 5 æg
  • 1 tsk oregano
  • 1½ tsk salt
  • ½ tsk peber
Fyld til din blomkålscalzone
  • 400 gram skinkestrimler eller tern
  • 75 gram Buko pikantost eller flødeost (Paleo: Kan udskiftes med tomatpuré)
  • 4-6 fintsnittede soltørrede tomater
  • Krydderblanding: ½ tsk peber, 1 tsk paprika og 1 tsk oregano
  • 1-2 tsk revet parmesanost (kan undlades)
Topping
  • 2-3 fintsnittede soltørrede tomater
  • 8-10 skiver pepperoni
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk revet parmesanost (kan undlades)
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Skyl og snit blomkålet groft, så blomkålsstykkerne passer i foodprocessoren. Riv stykkerne til blomkålsris på foodprocessorens mellemste rivejern.
  3. Beklæd en bradepande med bagepapir, og bland blomkålsris med æg, oregano, salt og peber på bagepapiret. Pres og udjævn herefter calzonedejen ud i et jævnt lag i cirka 30 cm x 30 cm og 1 cm i tykkelsen. Brug en flad ske eller hænderne.
  4. Bag calzonedejen 10 minutter i ovnen, til den har en gylden overflade.
  5. Tag den forbagte calzonedej ud af ovnen. Fordel pikantosten ud over hele calzonedejen. Fyld og fordel derpå skinke, soltørrede tomater, revet parmesanost og krydderier på calzonedejens midte.
  6. Fold hver af siderne indover midten, ved at trække bagepapiret med calzonedejen ind over midten. Bagepapiret løsnes fra den foldede calzonedej, og lægges tilbage på bagepladen.
  7. Top blomkålscalzonen af med pepperoni, soltørrede tomater og revet parmesanost. Færdigbag så calzonen i ovnen i cirka 15 minutter.

Serveringsforslag kan du se på billedet ovenfor 🙂

– Bon appétit –

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

Please enter your comment!
Please enter your name here