SÅDAN SKABER OG FASTHOLDER DU NYE AKTIVITETSVANER

HOLD VED NYE AKTIVITETSVANER

Det kan være svært at skabe og fastholde nye aktivitetsvaner, men med videoens tips, vil du nemmere lykkes og undgå flere fiaskoer

Omkring årsskiftet hvert år har mange mennesker (igen, igen) de bedste intentioner for at skabe positive forandringer i deres liv. Mange jagter tilmed at ændre de samme bestemte vaner år efter år uden nogensinde at komme tætter på at lykkes.

Hvorfor er det så svært at holde ved nye vaner?

I mere end 10 år har jeg haft fornøjelsen af at hjælpe tusindevis af skønne mennesker med at omsætte deres gode intentioner til konkret handling og holdbare resultater.

Mine mere end 10 års erfaring med menneskers forandringer, krydret med de seneste 40 års evidensbaserede adfærdsviden, har givet mig en dyb forståelse for, hvorfor nogle mennesker lykkes, mens andre ikke gør.

Og der findes nogle typisk benspænder for succes. I dagens video, fortæller jeg bl.a. om mine egne fiaskoer, og om hvordan jeg fastholder de gode trænings-, motions- og aktivitetsvaner, som jeg har skabt frem til i dag.

SE OGSÅ: GUIDE: Fasthold dine gode motions-, trænings- og aktivitetsvaner

 

DERFOR FEJLER DINE NYE AKTIVITETSVANER

Udover og som supplement til videoens guldkorn om at skabe og fastholde nye vaner, får du her nogle typiske årsager til, at du endnu ikke er lykkes (hvis det er tilfældet):

Der kan naturligvis være flere årsager til, hvorfor vi fejler med at skabe og fastholde nye aktivitetsvaner, men her er nogle typiske:

  1. Mangel på motivation: Hvis du ikke har et stærkt “HVORFOR” til at ønske at skabe, fremme og fastholde en ny aktivitetsvane, kan motivationen hurtigt forsvinde, så du igen mister interessen for de nye vaner og falder tilbage i gamle vaner.
  2. For store forandringer på én gang: Hvis man forsøger at ændre for mange vaner og for meget på én gang, bliver forandringen typisk overvældende og uoverskuelig. Noget der med sikkerhed gør, at du får din hjerne som modspiller fremfor medspiller.
  3. Mangel på støtte: At ændre vaner er ofte udfordrende, og de fleste kan derfor opleve en stor hjælp i at have støtte fra andre. Hvis du ikke har nogen til at støtte, opmuntre og hjælpe dig, så er professionel hjælp ofte den bedste investering.
  4. Utilstrækkelig planlægning: Hvis du ikke planlægger din tid og aktiviteter ordentligt, kan det være svært at opbygge og fastholde en ny vane. Skab klarhed over: Hvorfor, hvornår og hvad der “skal” ske, samt evt. med hvem, det udføres med.
  5. Frygt for fiasko: Mange tidligere fiaskoer på et givent vaneområde, kan have smadret din selvtillid og din tro på egne evner. Frygten for igen at fejle er stor, for “hvorfor skulle det lykkes denne gang?”, og her vil professionel hjælp være at anbefale.
  6. Mangel på tålmodighed: At opbygge en ny vane kræver tid, flid og tålmodighed. Hvis du forventer hurtige resultater og bliver frustreret, når du sjældent og sandsynligvis ikke at opleve dine ønskede resultater, før du igen giver op. Få styr på dit mindset.
  7. Manglende belønning: Ofte har sunde vaner udskudte belønninger, som fx vægttab og en bedre form. Det er meget demotiverende for en hjerne der motiveres af øjeblikkelige belønninger. Sørg derfor for at designe små løbende belønninger for din indsatser.

SE OGSÅ: SÅDAN OPBYGGER OG FASTHOLDER DU DINE NYE VANER

 

FÅ ENDNU FLERE GULDKORN TIL AT LYKKES

Flere af ovenstående punkter, har jeg uddybet i hele artikler og videoer på LEVBEDRE.DK. Her er nogle af de artikler og videoer, som jeg specielt vil anbefale dig at tjekke ud:

 SE OGSÅ: STYRKEN AF DIT “HVORFOR”, ER AFGØRENDE FOR SUCCES

 SE OGSÅ: HACK DIG TIL BEDRE VANER MED “TEMPTATION BUNDELING”

 SE OGSÅ: GØR DINE GODE VANER ELASTISKE OG FÅ MERE SUCCES

 SE OGSÅ: HAR DU TÆNK OVER DIT “HVORFOR” I FORANDRINGEN?

 SE OGSÅ: STOP DIN SELVSABOTERENDE SORT/HVID-TÆNKNING

 SE OGSÅ: 10 KNALDGODE TIPS TIL HOLDBARE NYTÅRSFORSÆT

 

FÅ STYR PÅ AKTIVITETSVANERNE

 

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her