HVAD ER DINE MÅLESTOKKE FOR SUCCES OG FIASKO?

MÅLESTOKKE FOR SUCCES OG FIASKO

Er du fair med dine målestokke i livet, eller lader du hårde målestokke styre din (manglende) glæde, velvære og livskvalitet?

  • Er tallet på badevægten ikke “det rigtige”?
  • Er tiden på din løbetur ikke “god nok”?
  • Er du kun en succes, hvis du opfylder 100% af din intention om motion?

Så håber jeg at denne video vil hjælpe dig godt videre.

Vi har et evolutionært behov for at være “en del af flokken”, og gerne én af dem, der klarer sig godt. Her ud over er vores hjerne ikke designet til at gøre os glad, men til at sikre vores overlevelse. Hvor vil jeg hen med de par pointer, jo ser du…

Den cocktail af evolutionære drivkræfter, kan desværre nemt blive udslagsgivende for vores præstationsfokus, målestokke for succes og i sidste ende “komme til” at stjæle fra vores glæde, velvære og livskvalitet.

SE OGSÅ: GÅR DU EFTER HURTIGE RESULTATER? » SÅ VÆR OBS PÅ…

I den sammenhæng, sagde en klog mand engang…

“Sammenligning kan tage glæden ud af alting”

 

SUNDE OG USUNDE SAMMENLIGNINGER

Hvis du er, som de fleste mennesker, har du en overhængende tendens til, at sammenligne og måle dig og dine præstationer, kunnen og gøren op imod andres.

Der vil altid være nogle, der er bedre, klogere, hurtigere, smartere, dygtigere, sjovere, rigere, bedre end dig og mig. Derfor giver det mening, at vi tjekker, om vores tankevaner er kørt fast i negative sammenligningsmønstrer.

Vi motiveres alle forskelligt, og derfor kan du måske undre dig lige nu og tænke: “Jamen, jeg kan mærke jeg motiveres og drives af at sammenligne mig med mennesker der klarer sig bedre end mig i livet.”

I så fald hold kursen min ven – “WHATEVER WORKS”

MEN… til dig der oplever de negative sideeffekter, vil jeg invitere dig til at øve følgende: Lad dig gerne inspirere af andre, men sammenlign dig selv med dig selv, og husk at anerkend dig selv for dine positive indsatser i det gode liv, fremfor at kritisere.

Jeg har selv siddet fast i præstationskomplekset, hvor jeg brugte uhensigtsmæssige målestokken og var meget selvkritisk, og selvom det kan føles som det “rigtige” at gøre, så ved jeg også, hvor meget det stjæler af vores glæde, velvære og livskvalitet.

SE OGSÅ: ALT DET, DU OVERSER, NÅR DIT VÆGTTAB GÅR I STÅ

Hvilke uhensigtsmæssige målestokke har du/har haft?

Alt i livet har den mening vi giver det, og kommunikerer vi negativt med os selv størstedelen af tiden, kan vi nemt ende i negative spiraler, som stjæler fra vores glæde, energi, overskud, nydelse, velvære og kvalitet i det gode liv.

Træn dig selv i at give slip på dine ødelæggende tanke- og vanemønstre. Tag styringen og skab det gode liv, du fortjener – DU KAN GODT!

~ Alt det bedste din vej…

 

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her