HVAD DU (MÅSKE) OVERSER, NÅR DIT VÆGTTAB GÅR I STÅ

Står dit vægttab stille eller tager du på?

Hvorfor det, at dit vægttab står stille eller du har taget (lidt) på, faktisk kan være ganske gode resultater, som du bør ankende dig selv for!

Forventningen er høj på din vej hen imod badevægten. Det er vejedag, og du håber på at se et vægttab – selv nogle hundrede gram på vægten, vil udløse et smil på læben og farve resten af dagen i positive farver.

MEN… du har bange anelser, for du har nok hygget lidt rigeligt, spist for lidt for meget pga. den stressende periode på arbejdet og motionsplanerne er heller ikke blevet, som du ellers havde utroligt gode intentioner om.

SÅ… da badevægtens tal er ved at indfinde sig, mærker du uroen brede sig i kroppen, mens hovedet er fuld af ubehagelige tanker.

Det føles som timer, før tallet på badevægten endelig afslører sig. Du har taget 200 gram på siden sidste vejning. Det sortner en smule for øjnene. Ubehaget forstærkes og tankerne forværres hastigt.

SE OGSÅ: ALLE FREMSKRIDT ER FREMSKIDT » BÅDE SMÅ SOM STORE

 

“HVORFOR KAN DU IKKE FINDE UD AF NOGET”

…skriger du til dig selv! …eller (indsæt selv anden) selvkritisk selvsnak, du plejer at bruge mod dig selv i håbet om, at selvkritik vil hjælpe dig bedre på vej, hvilket det aldrig tidligere har gjort!

Pyh… Din situation skriger på selvomsorg og forståelse fremfor skyld, skam og selvkritik. Resultatet er måske slet ikke så dårligt, når det tages i betragtning, at det er juletid og dit arbejds- og privatlivet pt. er ret hektisk.

Måske er den meget lille vægtøgning (eller stilstanden i vægttabet) faktisk et godt resultat. Du har trods alt gjort noget fremfor ingenting. Hvordan ville resultatet på vægten mon have set ud, hvis du slet intet havde gjort?

Præcis… Du har truffet mange bedre valg, og gjort noget for at styre mængden af hygge, samt været aktiv i det omfang, du har fundet mulig i denne travle tid.

SE OGSÅ: FØLER DU SLET IKKE DER SKER NOK FREMSKRIDT?

 

Du minder dig selv om, at “Lidt er bedre end ingenting”

Du gør jo mange af de “rigtige” ting. Du er bevidst om de årsager, der har udfordrer dig pt., hvilket giver alletiders mulighed for at lave små, holdbare justeringer fremadrettet, så tiden kan arbejde med dig i endnu højere grad.

Du mærker troen på dig selv vende tilbage. Du er jo på rette vej, og de små bump på vejen er en del af livet. Du kan godt det her… FORSÆT!

SE OGSÅ: VÆGTTABSTIP: BRUG IKKE DIG SELV SOM SKRALDESPAND

Tænk tilbage på den seneste weekend, ferie mm.

Måske du faktisk har truffet de bedre valg, spist mindre, stoppet før osv. – end du plejede at gøre, og det har gjort en positiv forskel.

Flotte resultater på vægten kan nogle gange være meget andet end et målbart vægttab. Stilstand eller en lille vægtøgning er måske meget OK resultater, når de sidste dages “kalorieudfordringer” tages i betragtning? Se dine resultater i et større perspektiv!
Vær nysgerrig, accepterende og støttende overfor dig selv, og lav kun små holdbare justeringer, hvis du finder det nødvendigt.

SE OGSÅ: GLEM ALT OM QUICK FIXES OG GØR NOGET HOLDBART

_

 

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her