VÆLGER DU TYPISK MAD ELLER SØVN, NÅR DU ER TRÆT?

VÆLGER DU TYPISK MAD ELLER SØVN, NÅR DU ER TRÆT?
VÆLGER DU TYPISK MAD ELLER SØVN, NÅR DU ER TRÆT?

VÆLGER DU MAD ELLER SØVN?

Når trætheden melder sig sidst på dagen, kan dit valg spænde ben for vægten, og spørgsmålet er, om du typisk vælger mad eller søvn?

Hvis du har et ønske om at få bedre styr på vægten, så er træthedsfælden her værd at blive vågen på – og det gælder både ude i nattelivet og hjemme hos dig selv.

KENDER DU TYPEN, DER ER FESTABEN I BYENS NATTELIG? Typen der har sin faste bytursrutine, hvor turen altid går forbi MacDonalds, det lokale pizzaria, 7 ELEVEN shoppen eller lignende, inden de tager hjem fra byen?

Hvis du er typen der begiver der fester i byens natteliv, så vil nattelivet ofte i sig selv være en kalorierig fornøjelse i form af drikkevarer. Spiser vi så oven i købet energitæt junk, når trætheden melder sig, så kan kalorieindtaget nemt blive udfordrende for vægten.

SE OGSÅ: Går du (altid) ALL-IN, når det er tid til weekend, hygge og festhumør?

 

Er du TV-natteravnen der ser mange sene film?

“Wauw, Bruce Willis klarer godt nok verdenssituationen”, siger vi til os selv hjemme i sofaen, hvor vi igen er faldet i DIE HARD 2. Klokken nærmer sig midnat, og TV3 giver den gas med reklamer, så inden filmen stopper passerer klokken midnat.

Alle reklamepauserne filmen igennem er blevet brugt på at tanke mere kaffe og spise kiks, knækbrød, chips og andet ufornuftigt – lidt pga. sult, men mest pga. træthed.

KENDER DU TYPEN? Der spiser fra køleskabet, snackskabet og slikskålen flere gange i løbet af aftenen og natten, selvom sengen er det bedre valg (for ikke at blive årsag til en DIE HARD-situation i eget liv)?

SE OGSÅ: ER DU FESTABEN, DER ØNSKER SIG HOLDBART VÆGTTAB?

 

ER DU SELV TYPEN?

Når vi gør det mange gange og over lang tid, så får vi i mange tilfælde skabt en vane. Ikke alle vaner er lige gode, støttende og sundhedsfremmende for det gode liv. Måske sidder du lige nu og nikker, og ved at det er tid til at vågne op – NU?

Al forandring starter med bevidsthed. Jeg håber på, at inspirere og bevidsthedsgøre dig til at vågne op fra autopiloten, og begynde at skabe forandring, hvis du ønsker det.

Hvad udløser spisevanen? Bliv nysgerrig på, hvad, hvornår og hvordan trangen til spisningen udløses. Er det træthed, er det rastløshed, mennesker i din omgangskreds, bestemte situationer (duften af pizza på vej hjem fra byen) osv. eller er det reel fysisk sult?

Triggeren/udløseren kan være mange ting. Finder du triggeren til vanen og fjerner den, vil du sandsynligvis undgå vanen.

Er det reel fysisk sult, du oplever i de sene aften- og nattetimer? Så træf de bedre madvalg, begræns mængden af mad, du indtager og overvej om ikke det er bedre at vælge sengen til oftere fremfor at se DIE HARD 2 (eller anden film) igen.

SE OGSÅ: “WHAT THE HELL” effekten “Nu har jeg fejlet, så jeg går ALL-IN”

 

DEL INDLÆGGET MED EN NATTERAVN

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her