STYR DIT FOKUS » DU ER IKKE DINE TANKER OG FØLELSER

Dine tanker og følelser har ikke magten

Nej, du kan lære at tage styringen over dine tanker og følelser (det meste af tiden) med dit fokus og din opmærksomhed

Vores følelser og tanker er værd at lytte til og være nysgerrige på, men vi kan faktisk godt handle imod vores tanker og følelser. Det, at handle imod vores tanker og følelser kan være givende for vores mål, ønsker og drømme – nogle gange og i nogle situationer.

Tror du fx altid elitesportsudøveren har lyst til at træne 6-8 timer hver dag?

Nej, hans eller hendes følelser og tanker skriger ind i mellem på at droppe træning og springe over, men hvordan formår de så at komme afsted?

Det gør elitesportsudøveren, fordi han eller hun kender sin målsætning, sin prioritering og sit hvorfor. Deres mening i processen hen i mod deres mål.

Du kan på samme måde, som elitesportsudøveren, lære at registrere dine tanker og følelser. Se dine tanker og følelsers budskaber som vejledning fremfor diktering, der altid skal følges.

SE OGSÅ: TØM HOVEDET OG FIND OVERSKUD TIL DE VIGTIGSTE TING

 

Kender du lystfølelsen: “Jeg har lyst til en chips”.

Her er det muligt at sige: “Yes, det er fint, du er der tanke og lyst, men jeg arbejder faktisk på mit mål om vægttab, så smut bag i bussen – NU!”

Eller “Jeg har lyst til en pose chips”, og du synes det er ok med lidt chips.

Du tager bevidst styringen, og køber en lille pose eller laver en lille portion chips, så du stadig kan nyde chips, mens du støtter dit mål om vægttab.

Du ved at bevidst situationskontrol, hjælper dig til at nyde sunde mængder, så ikke din autopilot spiser en hel pose chips – igen og igen og igen!

Jeg siger ikke, du altid skal handle imod de tanker og følelser der dukker op, men påpeger blot at du ej heller altid skal handle i tråd med dem.

Nogle mennesker mærker slet ikke sig selv – enten fordi deres tanker og følelser altid trumfer deres mentale bevidste jeg, hvilket gør dem til slave af deres tanker og følelser.

Andre har fået for vane altid at trodse deres tanker og følelser, hvilket i sidste ende kan føre til selvskade, nedslidning, udbrændthed osv.

Begge dele er yderpunkter, der sandsynligvis ikke tjener dit gode liv bedst muligt. Kunsten ligger også her i at finde en god balance.

Jeg håber, videoen her vil give dig en øget bevidsthed om, at du ikke er dine tanker og følelser, men at du er et mennesker der har tanker og følelser.

Dem kan du vælge at lytte til og handle efter, men du kan også vælge at handle bevidst imod dine tanker og følelser.

SE OGSÅ: TANKEMYLDER » SLIP OVERTÆNKNING OG BEKYMRINGER

 

FÅ STYR PÅ DINE MENTALE VÆRKTØJER

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her