“SUNDE” SMOOTHIES KAN SPÆNDE BEN FOR DIT VÆGTTAB

Vidste du, at sunde smoothies, kan spænde ben for holdbart vægttab
Vidste du, at sunde smoothies, kan spænde ben for holdbart vægttab

“SUNDE” SMOOTHIES OG VÆGTTAB

Måske du er typen, der vælger den “sunde” smoothie, fordi du ønsker at blive slankere, men “sunde” smoothies garanterer ikke vægttab!

Ja, de “sunde” smoothies smager herligt (de fleste af dem). Måske du også har smagt en eller anden variant, der ikke burde stå på hylden – heldigvis smager de fleste heldigvis ganske fint.

Det gør de bl.a., fordi de, ligesom en helt almindelig Coca Cola, indeholder sukker. Jamen, smoothies er jo sammensat af sunde næringsfyldte ingredienser. Ja, det er korrekt, men den “sunde” smoothie indeholder stadigvæk en hel del drikkekalorier ligesom Coca Cola.

SE OGSÅ: HOLDER DU (STÆDIGT) FAST I SODAVAND MED SUKKER?

 

Jamen, er “sunde” smoothies så forbudt?

Nej, jeg nyder selv et glas smoothie i ny og næ, men jeg er meget bevidst om, at også de “sunde” drikke indeholder kalorier. Drikkekalorier smager typisk godt og nogle gange fantastisk, men de mætter dårligt per kalorier (ift. fx at spise mad for kalorierne).

Dine juice- og smoothievaner (og øvrige drikkekalorie-vaner), er typisk en lavthængende frugt, der kan spare dig for mange kalorier. En smoothies kalorier gør ingen stor forskel, men tænk på, hvordan kalorierne kan løbe op gennem uger, måneder og år.

Pointen er, at uanset om du vælger Coca Cola med sukker eller den ‘sunde’ smoothie, så nyd drikkekalorier med måde. Træf mere oplyste og bevidste valg fremover, og hjælp dig selv til at lykkes med at få bedre styr på vægten og opnå et holdbart vægttab.

SE OGSÅ: GØR DET NEMMERE AT SPISE SUNDERE OG OPNÅ VÆGTTAB

 

Sådan gør du “sunde” smoothies bedre for vægttab

Tænk på mængden af ​​frugt, du bruger i dine smoothies. Selvom frugt indeholder sunde næringsstoffer og fibre, kan der være en del sukker og kalorier i.

Hold dig fx til ét stykke frugt pr. smoothie og undgå at tilsætte ekstra sukker eller honning mm.

Tilføj flere andre sunde ingredienser i din smoothie for at øge dens næringsværdi og mæthedsvirkning fx spinat, kål mm. som mætter bedre pr. kalorie end fx frugt.

Endelig kan du overveje at droppe juiceren, og i stedet bruge en blender til at lave dine smoothies i, da det bevar flere af ingrediensernes fibre og næringsstofferne.

Samlet set er det vigtigt at huske på, at selvom smoothies kan være en sund del af en kost, er det stadig vigtigt at opretholde en kalorieunderskud for at opnå vægttab.

Så hvis du inkluderer smoothies i din kostplan, skal du stadig være opmærksom på dine samlede kalorieindtag og sørge for, at de passer ind i din daglige plan.

SE OGSÅ: Jo, “sund” mad kan (også) gør dig federe og forhindre vægttab

 

FÅ STYR PÅ DINE SMOOTHIES

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her