3 svedige fordele ved at træne i “for meget” tøj, når du løber, cykler mm.

Ofte er det anstrengende nok i sig selv at løbe, cykle og cardio-træne, så hvorfor i alverden skulle du have lyst til at iklæde dig “for meget” tøj? Det giver dette indlæg dig bl.a. svaret på.

Hvorfor overhovedet overveje “for meget” tøj?

Selvom udendørstemperaturen tillader korte bukser og t-shirt, smutter jeg med jævne mellemrum i to-tre par løbebukser og fire trøjer. Jeg benytter selvfølgelig denne simple, men svedige strategi, fordi der er ekstra performancefordele at hente.

De af jer, der kender mig, ved, at jeg altid afsøger muligheder, genveje og strategier til at optimere afkastet af min performance. Jeg har derfor naturligvis afsøgt strategier til, hvordan du kan få mere ud af dine i forvejen svedige løbeture.

1) Få trænet og forbedret din varmetolerance

Når du – ligesom jeg – fra tid til anden træner i ekstra trøjer og bukser, vil du helt naturligt komme til at svede en hel del mere. Herved udfordres din krops tolerance for at præstere i et varmere miljø.

Efterhånden som din krop bliver bedre til at præstere i varmt miljø, vil du opleve, at denne øvelse vil have en positiv effekt på din performance under normale omstændigheder.

Tolerancetræning vil ændre din referenceramme, hvorved din performance under tidligere normale omstændigheder efterfølgende vil opleves nemmere. Der vil ofte være ret gode performancemæssige resultater at hente ved fra tid til anden at træne i “for meget” tøj.

2) Styrk din udholdenhed gennem øget intensitet

Denne fordel fik jeg ikke nævnt i videoen, men den skal du selvfølgelig ikke snydes for. Der er flere måder at øge intensitet under træning på. Selvsagt kan du i fx løb og cykling øge hastigheden, snuppe flere stigninger, og så kan faktisk øge intensiteten med ekstra tøj.

Det ekstra tøj kan også hjælpe dig med at træne din udholdenhed, qua det bliver en kende sværere for din krop at præstere.

Tip! Hvis du ønsker at øge intensiteten af løbeturen yderligere eller på anden vis, kan du investere i et sæt vægte til ankler og/eller håndled.

3) Boost din fedtforbrænding

Den ekstra mængde tøj, du tager på kroppen, vil hjælpe dig med at forbrænde lidt flere kalorier på dine løbe- og cykelture. Uagtet hvordan du øger intensiteten under motion, så vil din forbrænding følge trop. Den øgede intensitet kræver nemlig, at hjertet skal slå hurtigere.

Tip! Husk at ekstra tøj vil få dig til at dehydrere hurtigere, så forvent at hydrere med en ekstra mængde vand. 

Når du nu er hoppet i ekstra tøj for at øge forbrændingen, skal du huske på, at samme hastighed og distance skal holdes, i forhold til det du normalt gør. Har du tendens til at drosle for meget ned pga. den ekstra mængde tøj, vil det påvirke forbrændingen negativt.

Der er altså forbrændingsmæssige fordele at hente ved fra tid til anden at benytte “ekstra tøj”-taktikken, du skal blot spore dig ind på den rette balance.

 

Jeg håber du kan bruge de svedige fordele, og har mod på at prøve træning med “for meget” tøj af. Hvis du kender nogle som du tænker kan have interesse i dette indlæg, så del endeligt gerne indlægget – TAK  

Ha’ en helt igennem fantastisk dag!

 

  Få vejledning, viden og værktøjer til at lykkes!

KUN FÅ LEDIGE PLADSER

Ronnie Nielsen.
Ronnie Nielsen.
20/02/2022
Supermotivator Følger Johnny og lev bedre på både Instagram og Facebook, og bliver motiveret af hans peptalks og fine illustrationer af mad og drikkevaner, har blot ved at følge nogle af hans få og enkle peptalks og råd barberet min fedtprocent ned fra 25 til 15 % på 2 år, og jeg er sikker på at man vil få endnu flottere resultater hvis man køber et af hans forløb og personlig rådgivning, Johnny giver gode råd og tips til kost og motion på et niveau og på en måde så man ikke går død i sin kost og træning, mange tak for det. Vh. Ronnie Nielsen.
Freja Bjørn Fechtenburg
Freja Bjørn Fechtenburg
06/02/2022
🍓🍓🍓🍓🍓 Johnny er enormt inspirerende. Hans smil, glæde og passion smitter i alle hans forskellige opslag - videoer, opskrifter mm. Det giver stor inspiration til at leve et sundere liv og til at passe på sig selv. Johnny har en skøn tilgang og et smittende væsen. Jeg kan varmt anbefale Levbedre.dk
Håndlæser Drømmefanger
Håndlæser Drømmefanger
03/02/2022
Netop afsluttet et 3 måneders forløb … Jeg har netop afsluttet et 3 måneders forløb med Johnny med ugentlige “guldkorn” og en lille “motivations snak” over telefonen hver mandag morgen . Jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk og Johnny som gør sundhed enkel med udgangspunkt i dig og dine muligheder og behov Kærlig hilsen Susanne ❤️
Tilla
Tilla
22/12/2021
Kæmpe inspirationenskilde Tak for alt din inspirationen på de sociale medier 😃 det er en fornøjelse at følge dig. Det er første gang, hvor jeg føler min inspireret til at komme i gang med den daglige motions rutine samt tænke over hele mit forhold til maden. Dine råd er simple og giver så god mening. Tak 🙏🏻
Lone Hansen
Lone Hansen
11/11/2021
Jeg har igennem 2-3 år fulgt… Jeg har igennem 2-3 år fulgt Levbedre.dk på sociale mediere, blevet inspireret af alle hans gode og sjove peptalk, hans indgangsvinkel, til at ligestille tankegang, med dagligdagsting. Jeg har lært et skridt er bedre end ingen, jeg har lært at jeg også kan spise pebernødder om sommeren, når lysten er dertil, behøver ikke at overspise i december mdr. Jeg er nu kommet så langt til st træne to gange om ugen, jeg tænker slet ikke over at skal afsted, bare på med tøj og sko og så derud af, jeg har lært ikke at slå mig selv oven i hovedet, hvis jeg spiser is to dage i træk, eller kun trænet en dag, alt er bedre end ingenting.. jeg kan på det varmeste anbefale Levbedre.dk han er så meget nede på jorden og ligetil og det er vi jyder især vilde med... Alt det er uden forløb, så et forløb, må være helt vildt fantastisk og virkelig flytte noget 😊
Christian Schneevoigt
Christian Schneevoigt
17/10/2021
Kontakt endelig Johnny Kontakt endelig Johnny, han er super motiverende og kan give dig en masse nye redskaber, der gør, at du får meget bedre resultater med din udfordringer ift spisning og træning. Dertil synes jeg han er god til at skabe fornyet energi i en, samt godt humør. Johnny er også rigtig menneskelig og nærværende noget der gør en tryg og gør helheds oplevelse rigtig personlig, noget jeg ihvertfald har sat pris på . Jeg har altid fået en super god behandling og service og det er jeg evig taknemlig for.
Anette Weinhandler
Anette Weinhandler
29/09/2021
Har tabt 10 kg. med LEVBEDRE.DK LEVBEDRE.DK er bare den bedste hjemmeside om lchf, keto m.m. Selv er jeg moderat lchf'er. Opskrifterne er lækre og velsmagende. Passer til familier, men også til singler som jeg, for man kan altid tilrette noget, så det passer. Desuden er opskrifterne også netop overskuelige, så det egentlig kun er råvarer, man skal købe ind. Og ikke en hel masse dikkedarer, der bare vil komme til at stå i skabet, uden at man får det brugt op.
Marianne
Marianne
12/09/2021
Stærkt og givende samarbejde Da jeg havde taget i mod en kæmpe udfordring og ville have det bedste ud af oplevelsen valgte jeg at tage kontakt til Johnny. Udfordringen var at gå 100 km på under 24 timer. Vi startede et super samarbejde og med et godt træningsprogram fik jeg vendt min træning fra pligt til fornøjelse. 8 uger senere stillede jeg til start, 5 kilo lettere og med markeret lårmuskler. 20 timer og 32 minutter senere gik jeg i mål, træt, men med en krop som arbejdede med mig og som var så stærk. Jeg skylder Johnny så meget, hans coaching er så positiv og takket være ham blev udfordringen en kæmpe succes. Jeg vil anbefale Johnny til alle som trænger til en ny tilgang til kost og træning. Johnny er en fantastisk makker som har din ryg.
Jette
Jette
26/08/2021
Fik vendt mine tanker og følelser. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Jeg var gået i stå med min træning mine tanker og mine følelser, ja bare virkelig umotiveret og kunne ikke lige komme igang. Den peptalk og de gode samtaler jeg havde med Johnny fra levbedre.dk fik gjort at tankerne og de negative ord jeg gik med, blev byttet ud og vendt om til positive ord og handlinger. Og ikke mindst med min træning, den kom jeg igang med fordi Johnny er super god til sænke ens egne forventninger så man selv gider og kan følge med, ikke kun nu men i fremtiden. Kan virkelig anbefale levbedre.dk Johnny er lyttende - motiverende og ved hvad han taler om. 🙏🏻

 

Please enter your comment!
Please enter your name here