OPBYG DINE NYE HOLDBARE MOTIONSVANER I SMÅ SKRIDT

SKAB HOLDBARE MOTIONSVANER

Hvordan opbygger du holdbare motionsvaner fra ingenting? Her får du en effektiv tretrins raket til at lykkes – ét skridt ad gangen!

Små konsekvente skridt er den bedste måde at skabe varig forandring på, fordi de giver mulighed for gradvise og bæredygtige fremskridt. I videoen, giver jeg dig et konkret eksempel på, hvordan du fx kommer i gang med at motionere om morgenen.

  1. AFSÆT TID: Den nemmeste undskyldning for overspringshandling er: “Jeg har ikke tid”. Når intentionen og motivationen er god fx dagen før, så gå i seng i ordentlig tid, så du kan stå tidligere op og omsætte motionsvanen til virkelighed.
  2. TAG FØRSTE LILLE SKRIDT: Mange fejler fordi de første skridt bliver for voldsomme, anstrengende og uoverskuelige. Læg fx motionstøjet frem dagen før, så du kan stå op og tage tøjet på som første lille skridt i den 1. uge eller 14. dage.
  3. BYG GRADVIST VANEN STÆRKERE: Du udretter naturligvis ikke meget på overfladen af blot at tage motionstøj på, men du skaber et stærkt fundament for motionsvanen. Nu handler det om, at du over tid tilføjer tid, øvelser og anstrengelse gradvist.

SE OGSÅ: SKAB BEDRE MOTIONSVANER – ÈT LILLE SKRIDT AD GANGEN

Tænk dig om: Hvor ofte har du startet for hårdt ud, hvilket har givet dig endnu en fiasko i bagagen? Nemlig…

SE OGSÅ: 3 BEGYNDERFEJL DU SKAL UNDGÅ SOM “NY” MOTIONIST

 

Skab først vanen, og optimer den efterfølgende

Mange laver alt for store ændringer på én gang, hvilket nemt kan være overvældende, hvilket typisk fører til udbrændthed og/eller opgivelse. Små skridt kan der imod meget nemmere indarbejdes i din hverdag og med tiden føre til store forbedringer.

Små konsekvente skridt reducerer sandsynligheden for tilbageslag.

Ved at foretage gradvise ændringer er der mindre risiko for at støde på forhindringer eller blive modløs af tilbageslag, fordi fremskridtet er langsomt og støt. Kunsten er ofte at arbejde med at tøjle din tålmodighed, der skriger efter hurtige resultater?

SE OGSÅ: JO, LIDT MOTION ER MEGET BEDRE END INGENTING…

Spot dine målbare adfærdsmål i processen, og tilføj gerne små belønninger. Der er små succeser overalt i din hverdag, og når du ser dem og oplever glæden og belønningen af dem, kan du fastholde din motivation til fortsat at gøre fremskridt.

Belønninger kan blot være små nydelsesfulde ting i hverdagen fx en god kop kaffe, en god bog, TV-serie, en massage, en high-five på spejlet eller et KÆMPE “YES” til dig selv.

Belønninger er i den forstand mere en behagelig, glædelig eller nydelsesfuldt anerkendelse af din positive adfærd i hverdagen.

SE OGSÅ: HACK DIG TIL BEDRE VANER MED “TEMPTATION BUNDELING”

Du skal altså ikke tømme bankkontoen, for at købe dyre rejser, wellnessophold og gastronomiske restaurantbesøg.   

 

Få hjernen som medspiller ift. dine forandringer

Livet ændrer sig konstant, så den største fejl er ofte at påføre hjernen alt for uoverskuelige forandringer oveni, for så får vi oftere hjernen som modspiller end medspiller.

Små skridt giver dig og din hjerne mulighed for tilpasninger undervejs. Hvis en bestemt ændring viser sig at være for svær, kan den fx ændres for at gøre den mere overskuelig.

På den anden side, hvis en ændring viser sig lettere end forventet, kan du sagtens tage yderligere små skridt for at fremskynde fremskridt.

SE OGSÅ: GØR DINE GODE VANER ELASTISKE OG FÅ MERE SUCCES

Endelig er små konsekvente trin nemmere at vedligeholde på lang sigt. Store ændringer er ofte midlertidige og kortsigtede.

Hvis du ønsker holdbare resultater og varige vaner, er små ændringer, justeringer og forbedringer i daglige rutiner vejen frem. Det skaber nemlig permanente ændringer, der er meget nemmere at holde ved resten af livet.

Holdbare indsatser giver dig holdbare resultater.

SE OGSÅ: Udforsk aktive vaner » Holdbare indsatser giver holdbare resultater!

Alt i alt vil små skridt give dig mulighed for at lave gradvise og bæredygtige fremskridt, reducerer din risiko for tilbageslag, give dig større fleksibilitet og gøre det meget lettere at sikre din vedholdenhed på lang sigt.

Så i stedet for at prøve at ændre alt på én gang, så lav kun små, konsekvente ændringer for at skabe langvarige og virkningsfulde resultater.

 

FÅ STYR PÅ DINE MOTIONSVANER

[mailmunch-form id="617934"]

Skriv din kommentar her
Venligst indtast dit navn her